Top 8 pericole de Crăciun. Cum să le evitați

Masa de Crăciun
Masa de Crăciun

De Crăciun ne gândim doar la distracție și cadouri, dar în jurul nostru sunt multe pericole. La unele nici nu vă gândiți. 

Iată la ce să fiți atenți:

Suntem în Ajunul Crăciunului și toată lumea se pregătește de sărbătoare. Dar e bine să fim prevăzători matujnci când ne pregătim de sărbătoare. Înainte de a vă deplasa spre locul unde veți petrece cu familia sau prietenii, sau înainte de a pune cadourile sub bradul de Crăciun uitați-vă câteva secunde în jur și gândiți-vă la siguranța voastră și a casei voastre. Sunteți cu adevărat pregătit pentru festivități? Dacă nu sunteți sigur, aruncați o privire peaceste sfaturi privind siguranța vacanței.

Focul și pericolul de incendiu

 

Ideea de a sta în fața unui foc în șemineu într-o noapte rece (cu sau fără zăpadă) este grozavă. Dar trebuie să fiți atenți la pericolul de incideniu. Toată lumea a auzit acele povești de groază în care oamenii își pierd casele în ajunul Crăciunului. Nu fiți unul dintre ei! Aveți grijă ca șemineul să fie curățat înainte de a fi folosit, nu puneți multe lemne în el și nu lăsați flăcările să fie prea mari, ca să nu sară scântei pe dinafară și să vă treziți – Doamne ferește! – că aveți nevoie de pompieri. Apoi, să știți că focul din șemineu nu e singurul pericol de incendiu cin locuința voastră!

Lumânări, prize supraîncărcate, instalații de pom lăsate aprinse și nesupravegheate, aparate de bucătărie uitate în priză și calorifele electrice, toate pot provoca incendii. Nimic nu trebuie pus în fața sau peste caloriferele electrice. Acestea se pot supraîncălzi.

Asigurați-vă că bradul dvs. seste bine fixat în suport, că pisica sau câinele nu îl vor trânti, că e pus într-un loc mai ferit unde copii jucăuși sau adulții care au băut un pahar nu vor putea dărâma peste covoare, perdele sau draperii. Înainte de a merge la culcare scoateți totul din priză și stingeți lumânările! Verificați ca detectoarele de fum din casă să fie funcționale. Și nu folosiți lumănâri naturale în bradul de Crăciun, pentru că crengile uscate se aprind extrem de ușor.

Continuarea articolului pe DCMEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel