Top 5 dovezi că există extratereștrii

5-dovezi-ca-exista-viata-extraterestra-inteligenta-foto_size1
5-dovezi-ca-exista-viata-extraterestra-inteligenta-foto_size1

Există sau nu alte forme de viață inteligentă în Univers în afară de aceea de pe Terra? Este întrebarea pe care și-o pun fregvent lucuitorii planetei nostre. Iată 5 dovezi ale existenței extratereștilor, publicate de Dilymail.

1. OZN-urile în istoria antică. Astăzi, multe apariții de OZN-uri sunt explicate ca fiind urmare a testării de noi tehnologii și aparate de zbor. Însă această explicație nu are cum să fie folosită pentru trecut, când zborul uman era imposibil.

  În pictura Madonna și Sfântul Giovannino, care datează din secolul al XV-lea, se poate vedea în prim-plan Fecioara Maria, iar in fundal este un om care privește în sus la un obiect care este izbitor de asemănător cu percepția modernă a unui OZN. Există multe picturi din trecut în care sunt reprezentate obiecte zburătoare ce par a fi OZN-uri. În Vechiul Testament, în Cartea lui Ezechiel, se povestește despre întâlnirea cu un obiect ciudat din metal de forma unei roți, care zbura și care avea în interior patru ființe asemănătoare cu oamenii. Astrofizicianul Carl Sagan credea că ar trebui să luăm în serios posibilitatea ca în trecut să fi existat un contact cu extratereștrii.

2. Astronauții au văzut OZN-uri. Trei zile la rând astronauții de la bordul navetei Apollo 11 au trimis mesaje ciudate: „Aveți vreo idee dacă S-4B este prin apropierea noastră?”, „Hei Houston avem ceva ce se deplasează alături de noi și nu știm ce este”. Unitatea S-4B era la 6.000 km distanță de Apollo11, iar întâlnirea celor trei astronauți cu un OZN nu a surprins pe nimeni, deoarece astfel de întâlniri au fost semnalate încă de la primele zboruri pe orbită.

3. Ecuația lui Drake.

 N = numărul de civilizații din galaxia noastră cu care ar putea fi posibilă comunicarea.

 R* = rata medie de formare a stelelor pe an, în galaxia noastră

 fp = partea din aceste stele care au planete

ne = numărul mediu de planete care pot susține viața pe stele care au planete

 fl = fracțiune din cele de mai sus care pot dezvolta viața la un moment dat

 fi = fracțiune din cele de mai sus care pot dezvoltă viața inteligentă

 fc = grup de civilizații care dezvoltă o tehnologie care elibereaza semne detectabile ale existență lor în spațiu

 L = durata de timp în care astfel de civilizații emit semnale detectabile în spațiu.

 Astrofizicianul Frank Draken a dezvoltat ecuația car-i poartaă numele pentru a putea estima numărul de planete care ar putea adăposti viața inteligentă.

 Astfel, conform ecuației lui Drake, folosită pentru o estimare riguroasă în 2001, când s-a ținut cont și de parametri precum existența apei în forma lichidă, temperatura ideală, posibilitatea realizării fotosintezei, s-a ajuns la concluzia că ar putea exista viață inteligentă în Univers pe sute de mii de planete și că o planetă asemănătoare cu Pămantul ar putea exista la doar la câteva sute de ani lumină depărtare.

4. SETI - semnal radio inexplicabil, februarie 2003. În 2003, astronomii care se ocupau cu căutarea formelor de viață extraterestre inteligente (SETI - Search for Extraterrestrial Intelligence), au folosit un telescop uriaș pentru a examina secțiuni din cer, unde au găsit anterior semnale inexplicabile radio.

Ei au descoperit un alt semnal radio, care a fost chiar mai puternic decât cel de dinainte. Semnalul a venit dintr-o zonă din spațiu in cazul în care nu există planete sau stele și a fost  la o frecvență care absoarbe hidrogenul, asigurându-se astfel că semnalul va fi puternic și ar putea parcurge distanțe foarte mari. Semnalul a fost detectat în trei ocazii diferite, iar astronomii consideră ca este de natură extraterestră.

5. Semnalul „WOW”. În 1977, The Big Ear - telescopul radio de la Universitatea Sate din Ohio, a interceptat un semnal neobișnuit. Big Ear a folosit numere și litere ca să determine puterea semnalului: 0 - zgomot lipsit de sens, z - semnal radio puternic.

Astronomul dr. Jerry R. Ehman a fost șocat după ce a studiat datele de la telescop, când a descoperit un semnal - 6EQUJ5 -, care venea dintr-un loc din spațiu aparent gol. Ehman a fost atât de surprins încât a încercuit semnalul pe foia de hârtie și a scris în dreptul lui „WOW”. Transmisia a durat 37 de secunde și a venit din constelația Săgetător. Și mai interesant este faptul că steaua cea mai apropiată în acea direcție este la o distanță de 220 de milioane de ani. Cu alte cuvinte semnalul a venit dintr-un loc gol în spațiu, însă a avut toate caracteristicele unei transmisii radio interstelare. Singura concluzie a fost că semnalul era de origine extraterestră și că a fost transmis de pe o navă spațială pe care se aflau entități inteligente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel