Top 10 cei mai MARI CÂINI din lume - VIDEO

Sute de rase de câini sunt printre noi, mai mari sau mai mici, mai înalți sau mai puternici. Vă prezentăm acum un Top 10 al celor mai mari câini din lume.

Chiar dacă topul poate fi îmbunătățit, cele 10 rase prezentate mai jos sunt cu adevărat impresionante. Puțini își permit să găzduiască un astfel de animal. Cu siguranță, principalul obstacol îl constituie lipsa de spațiu, deoarece aceste rase uriașe de câini au nevoie de multă mișcare pentru a se dezvolta sau pentru a-și întreține articulațiile.

10. Dog de Bordeaux (Mastiff Francez)
O rasă extrem de veche din Europa și foarte frumoasă. Este un câine care se regăsește în multe gospodării de la noi, probabil și din cauza vechilor legături pe care țara noastră le-a avut cu Franța.

9. Ciobănescul Anatolian
Această rasă puternică este originară din Turcia. Nu a fost considerat un câine de curte și nici nu a fost înmulțit pentru comerț. Veche de 6000 de ani, Marele Anatolian are un instinct protector extrem și este capabil de multă dragoste și loialitate față de stăpân.

08. Leonberger
Este o rasă de câine foarte rară în România. Rasa este rezultatul combinării a altor trei rase de talie mare: Newfounland, Saint Bernard și Uriașul de Pirinei.

07. Newfoundland
Este un câine impresionant, iar unele exemplare, foarte rar, se pot dezvolta atât de mult încât dau impresia că este cel mai mare câine din lume.

06. Saint Bernard
Una dintre cele mai apreciate rase de câine în România, mai ales după difuzarea seriei de filme "Beethoven". Este câinele folosit pentru salvare montană și pentru însoțire pe trasee.

05. Ciobanesc Caucazian
Este o rasă impresionantă, recunoscută pentru abilitatea de a apăra gospodăriile și proprietățile, în general. Ciobănescul caucazian este considerant cel mai bun câine de pază din lume, tocmai de aceea este preferat la stânile din munte.

04. Marele Danez
O rasă și frumoasă și impresionantă. Dacă nu ajunge să fie cel mai mare câine, cu siguranță poate fi cel mai înalt. Cel mai cunoscut exemplar este Zeus din Otsego, Michigan, SUA, care a trăit 6 ani, între 2008 și 2014. În picioare, Zeus ajungea la 2,26 metri, conform Guinness Book.

Marele Danez, Zeus

03. Irish Wolfhound
Deși nu are o greutate foarte mare, această rasă - extrem de rară în România - este pe o poziție superioară datorită mediei de înălțime. Este menționată încă de pe vremea romanilor, care vorbeau despre acești câini cu venerație și teamă.

02. Mastiff Napolitan
Este foarte prezent în familii mai ales din cauza capacității sale de protejare și apărare a stăpânilor și proprietății, dar și a faptului că, deși masiv și puternic, are păr scurt.

01. Mastiff Englez
Plasarea sa pe primul loc a ținut cont de imensa sa greutate, chiar dacă nu este foarte înalt. Este o rasă foarte veche, folosită pentru pază. Cel mai mare exemplar, conform Guinness Book, a fost Zorba, care la vârsta de 8 ani avea 155,5 kg.

Aceastea ar fi pe scurt câteva considerații despre cele mai mari rase de câini din lume. Puteți vedea în clipul de mai jos imagini cu fiecare astfel de rasă plus detalii despre greutate și înalțime pentru toți din acest Top 10 cei mai MARI CÂINI din lume.

VIDEO

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel