Toni Greblă, primul interviu de când nu mai este judecător CCR

Toni Greblă
Toni Greblă

Toni Greblă era judecător CCR, când a început o anchetă împotriva sa. A fost reținut pentru 24 de ore. El susține, în primul interviu acordat de la începerea anchetei, că a fost o încercare de intimidare. 

Toni Greblă este acuzat de trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat. El ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW și două rochii de la finul său pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia. 

Fostul judecător CCR a povestit, la Antena 3, cum a început coșmarul său, fiind prima oară când dă o declarație de când nu mai este judecător CCR și este anchetat de DNA. 

[citeste si]

Toni Greblă susține că au fost făcute presiuni pentru ca CCR să declare constituționale primele legi ”Big Brother”: ”În esenţă, acestea prevedeau ca SRI, pe sintagma motive de siguranţă naţională puteau să intre fără mandat în orice sistem informatic al unei persoane juridice sau fizice. Era vorba de o intruziune în viaţa privată, fără mandat, fără să spună ce anume urmăresc.”

El crede că ancheta care-l vizează are legătură cu respectivele legi. Fostul judecător a afirmat că ”DNA a venit cu 45 de percheziţii domiciliare şi informatice şi am fost luat de acasă. Se făceau la cercul meu de prieteni şi cunoscuţi. Am fost invitat cu mandat şi cu 200 de metri înainte de a ajunge la DNA au aprins sirenele”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel