Toni Greblă cere DEMISIA lui Kovesi după achitare

Darius Muresan / 11 mai 2018 / 15:16
Kovesi
Kovesi

Toni Greblă a acordat un scurt interviu după decizia de achitare pe care a primit-o astăzi.

Fostul judecător a declarat la România TV că Laura Codruța Kovesi ar trebui să-și dea demisia sau în caz contrar aceasta să fie demisă de președintele României Klaus Iohannis.

„E vorba de mulți oameni, de multe familii, de multe activități afectate. E o situație în care președintele ar trebui intervină dacă își exercită rolul de mediator între puterile statului și mai ales acela de garant al respectării Constituției, inclusiv în ceea ce privește capitolul de drepturi și libertăți ale omului”, a mai precizat Greblă care a spus că în ceea ce privește activitatea profesională, pentru el ”luminile s-au stins” iar cel mai rău a avut de suferit familia lui în toată această perioadă.

Amintim că fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost achitat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost trimis în judecată de DNA. În acelaşi dosar, au fost achitaţi şi oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, dar şi Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

[citeste si]