EXCLUSIV  Tomac: PSD, SCOS în afara legii! Avocatul Bolcaș: Oameni neputincioși politic. Am mai trăit asemenea momente

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit pentru DC News despre ce presupune cerința parlamentarului PMP, Eugen Tomac, care își dorește interzicerea PSD-ului.

DC News: Cum catalogați afirmațiile lui Eugen Tomac, parlamentar PMP, care a spus că PSD trebuie scos în afara legii? Își au locul asemenea declarații în anul 2019, într-un stat român, pretins democratic?

'Această declarație reflectă că există o serie de oameni neputincioși politic, care văd înlăturarea adversarilor lor politici numai prin folosirea forței. Pentru ei este imposibil să se afirme în raport de alte formațiuni politice și atunci vor să le înlăture de pe eșichierul politic prin folosirea forței coercitive a statului. Am trăit asemenea momente, în anul 2000, când în timpul CDR s-a încercat interzicerea PRM, partid din care făceam parte. Deși acțiunea s-a produs sub tutela ministrului Justiției de atunci, Valeriu Stoica, aceasta a fost sortită eșecului.' a spus avocatul Lucian Bolcaș.

'Democrația, chiar dacă este fragilă, are mecanisme de autoapărare. Este degradant pentru cei care își manifestă asemenea dorințe care dovedesc doar propria lor incapacitate de a se adapta la un mecanism democratic, precum și la propria lor incapacitate de a se realiza pe plan politic. În istorie au existat asemenea situații, precum și în istoria României de după anul 1945. În acei ani, partidele burgheze au fost interzise prin lege. Nu ne putem întoarce la acele vremuri de tristă amintire. Principala sarcină de autoapărare a democrației este eliminarea acestor rudimente de pe scena vieții sociale. Concluzionez cu o fraza a faimosului epigramist, Păstorel Teodoreanu, care are dreptate, spunând: "De ce s-o fi repetând istoria, dacă asta nu vă serveşte la nimic?!" a concluzionat avocatul Lucian Bolcaș, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel