Urmărește emisiunea live


Tomac (PMP), un nou apel către Guvern: E de nepermis

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că va face din ce în ce mai des apel atât la Guvern, dar şi la decidenţii locali cât şi cei de la nivel central pentru a acorda mai multă atenţie Centenarului Marii Uniri. 

În opinia politicianului, acest fapt este necesar întrucât este esenţial şi "trăim o perioadă în care nu ne mai opreşte nimeni să încercăm să ne ridicăm la nivelul de demnitate pe care trebuie să-l aibă poporul român". 

"Trebuie să avem un calendar atât cultural, dar nu numai, prin care să punem în valoare tot ceea ce ţine de România de acum 100 de ani", a spus Eugen Tomac, preşedintele executiv al PMP. 

El a criticat faptul că "tinerii nu ştiu cum s-a produs Unirea" şi că "nu ştiu multe lucruri despre ceea ce s-a întâmplat în această ţară în ultimii 100 de ani". 

"Ştiu că este un bun prilej pentru a trece în revistă evenimentele importante. Mi se pare de nepermis ca la Iaşi să nu avem o statuie închinată regelui Ferdinand. Este un lucru care arată laşitatea celor care de multe ori se bat cu pumnul în piept că sunt mari români, dar nu au fost în stare să transpună în realitate un astfel de proiect. Cred că de la lucruri elementare şi relevante ca şi simbolistică trebuie să plecăm", a spus Eugen Tomac, potrivit Agerpres.

Conform declaraţiilor liderului PMP, "ar trebui să existe un calendar de evenimente în care să se implice toată societatea - de la biblioteci, la muzee, universităţi, biserici, culte", pentru că "toţi sunt cetăţeni ai României şi tot ar trebui invitaţi într-un calendar comun prin care să aducem un omagiu celor care au înfăptuit Unirea de acum 100 de ani". 

Un omagiu ar trebui adus, susţine liderul PMP, şi celor care au avut misiunea necesară atunci când s-a decis Unirea din 1859 dintre Moldova şi Ţara Românească şi "s-a cedat capitala de la Iaşi la Bucureşti tocmai pentru a pregăti acest teren pentru realizarea Unirii din 1918". 

"Toate aceste lucruri fac parte din construcţia statului român şi cred că la ora actuală există o indiferenţă faţă de calendarul pe care ar trebui să-l aibă statul român pe acest subiect. Nu ne întâlnim de fiecare dată cu această ocazie", a mai declarat Eugen Tomac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel