Toma Petcu (ALDE): Nu înţeleg poziţia lui Iohannis, în condiţiile actuale

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu înţelege poziţia preşedintelui României de a de a nu numi miniştrii de la Transporturi şi respectiv la Dezvoltare Regională şi că speră ca, în cel mai scurt timp, să se găsească o soluţie de compromis.

„Este foarte delicat şi nu înţeleg poziţia preşedintelui de a nu numi nici la ora actuală doi miniştri în condiţiile în care avem preşedinţia UE. Avem foarte multe lucruri de făcut, pe perioada preşedinţiei noastre se vor întâmpla două lucruri foarte importante: Brexitul, care nu ştim nici la ora actuală cum se va încheia, şi alegerile pentru Parlamentul European, deci, practic, suntem în situaţia pe care România o are odată la şase ani de zile, să se exprime în Europa, să fie vizibilă, dar neînţelegerile pe plan local în România fac ca acest lucru să fie imposibil', a declarat Toma Petcu.

Potrivit acestuia, ar trebui 'să reprezentăm cu toţii România şi să avem o singură voce', pentru că această lipsă de unitate a dus la percepţii greşite, eronate, în plan extern şi este foarte dăunător pentru noi. 'Eu sper să avem un dialog cu preşedintele şi să încercăm, în timpul acestor şase luni de zile, să avem o colaborare cât mai corectă, dar un minister să funcţioneze fără un ministru plin şi să avem doi miniştri interimari care au delegat atribuţiile la doi secretari de stat este foarte greu de gestionat şi într-o situaţie normală, dar în momentul în care ai şi preşedinţia Consiliului UE şi, practic, gestionezi toate dosarele din domeniul respectiv în UE, incredibil este puţin spus. Eu sper să se găsească o soluţie de compromis, astfel încât să reuşim să avem o reprezentare la nivel de ministru şi pe aceste portofolii foarte importante, Transporturile şi Dezvoltarea Regională', a încheiat Toma Petcu, potrivit Agerpres. 

VEZI ȘI: CExN al PSD, duminică. Codrin Ştefănescu: Ce se va discuta


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel