Tom Hanks, cetăţenie onorifică din partea Greciei

Preşedintele elen Prokopis Pavlopoulos a semnat un decret de naturalizare onorifică a actorului american Tom Hanks, considerat "un iubitor al Greciei".

Tom Hanks este căsătorit cu Rita Wilson, actriţă, cântăreaţă şi producătoare de origine greacă. Rita Wilson a produs filmul "My Big Fat Greek Wedding" (2002), o comedie care prezintă o familie de imigranţi greci stabiliţi într-o suburbie a metropolei Chicago, foarte ataşaţi de originile şi tradiţiile lor.

Tom Hanks şi Rita Wilson deţin o casă de vacanţă pe insula elenă Antiparos, unde îşi petrec în fiecare an concediul de vară, şi distribuie adeseori pe reţelele de socializare fotografii realizate în timpul vizitelor pe care le efectuează în diverse destinaţii exotice din Grecia.

Tom Hanks, în vârstă de 63 de ani, este un actor de succes şi unul dintre starurile cele mai bine plătite de la Hollywood. El a câştigat de două ori premiul Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol principal" graţie interpretărilor sale din filmele "Philadelphia" (1993) şi "Forrest Gump" (1994).

În 2015, Tom Hanks a primit ordinul naţional Legiunea de Onoare în rang de cavaler din partea preşedintelui francez Francois Hollande, iar preşedintele american Barack Obama i-a înmânat în acelaşi an Medalia Prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă atribuită în Statele Unite, amintește Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel