Tocană de legume pentru iarnă. Rețetă tradițional românească

Tocană de legume pentru iarnă. Rețetă tradițional românească. Tocana de legume pentru iarnă este o adevărată încântare pentru papilele gustative, în sezonul rece. Iată cum se prepară.

Ingrediente tocană de legume pentru iarnă

1 kg ceapă
1 kg ardei capia
1 kg gogoşari roşii
1 kg morcov
750 ml ulei
200 g orez
2 L suc de roşii

Cum se prepară tocana de legume pentru iarnă

Tocană de legume pentru iarnă. Rețetă tradițional românească. Fierbe orezul cu o seară înainte în 400 ml apă. Toacă ceapa mărunt, dă morcovul pe razătoarea mare şi pune-le în uleiul încins, la foc mic, scrie retetepractice.ro.

Tocană de legume pentru iarnă. Rețetă tradițional românească.  Ardeiul capia şi gogoşarul taie-le feliuţe subţiri, apoi pune-le peste morcov şi ceapă, când acestea din urmă s-au înmuiat.

Tocană de legume pentru iarnă. Rețetă tradițional românească. Când toate legumele au fiert, adaugă sucul de roşii, sare şi boabe de piper, după gust, apoi adaugă şi orezul (răcit în prealabil!). Ţine compoziţia la foc pentru alte 10 minte, iar când se răceşte pune-o în borcane.

Tocană de legume pentru iarnă. Rețetă tradițional românească. Dă borcanele la cuptor la bain marie, pentru 15-20 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă, apoi lasă borcanele în cuptor până a doua zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel