Toader, răspuns la avertismentul lui Timmermans. Bolcaș: ''M-a tulburat. Pentru prima dată aud...''

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a oferit un răspuns lui Frans Timmermans după ce prim-vicepreşedintele CE a avertizat Guvernul României în ceea ce privește justiția din țara noastră. Avocatul Lucian Bolcaș a comentat declarațiile lui Tudorel Toader.

Din punctul meu de vedere este extraordinar de frumos cuvântul ministrului Justiției. Luați aminte, pentru prima dată aud că se spune de un oficial român, într-un cadru oficial, să ne respectați demnitatea și spiritul național. Efectiv m-a tulburat acest lucru. În al doilea rând, ministrul Justiției mai face o trimitere extraordinară. El nu dorește aviz al CSM-ului pentru punctul său de vedere, el dorește ca CSM să acționeze atunci când independența justiției este pusă în pericol din interior sau din exterior.

Lucruri mai dure decât ne-a rostit acest domn Timmermans nu am mai auzit în perimetrul Uniunii Europene. Sunt demne de fascism, de comunism. Este nevoie ca Uniunea Europeană să fie ceea ce am sperat și eu când am votat pentru integrarea în Uniunea Europeană, să fie o uniune a națiunilor, a afirmat Lucian Bolcaș, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

Timmermans, atac la Guvern

Citește AICI declarații făcute de ministrul Justiției: Tudorel Toader, răspuns la avertismentul lui Frans Timmermans

Comisia Europeană a avertizat miercuri România să revină pe calea unui proces de reformă în Justiţie "corect" şi "să se abţină de la orice măsuri care ar însemna regres" în privinţa statului de drept.

Am informat Colegiul comisarilor cu privire la evoluţia situaţiei din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect, asta înseamnă paşi înainte, nu înapoi, şi înseamnă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor care s-au realizat în ultimii ani, a declarat prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel