Toader, prima reacție la declarațiile lui Timmermans

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat la Antena 3, la emisiunea Sinteza Zilei că îngrijorările prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, sunt premature și că se va întâlni cu acesta pentru a-i cere soluții nu principii.  

"Îngrijorările sunt încă premature, pentru că legile sunt încă la controlul CCR și nu știm însă dacă vor afecta independența justițile. Legile justiției sunt încă în proces legislativ. Din punct de vedere al autorităților, mâine dimineață vom primi membrii comisie pentru verificarea MCV. Dar acest mecanism nu a fost riguros instituit.

Inițial erau trei recomendări și au mai rămas, după 11 ani, cu 12 recomandări din cele trei inițiale. Vă pot spune însă că sunt progrese evidente. Mâine după amiază voi merge să mă întâlnesc cu președintele Timmermans. Eu i-am cerut soluții concrete și să depășim faza ingrijorărilor. De ce anume? Pentru că cele trei iniţiale erau ca nişte ţinte mobile. Tot timpul când te apropiai de ele, nu erau îndeplinite şi mai apărea altceva şi altceva. De dată recentă, s-a solicitat Comisiei: 'spuneţi-ne ce înseamnă fiecare recomandare, ca să ştim să bifăm ce avem de îndeplinit, ca să ştim dacă am îndeplinit sau nu'. Eu, ca unul care am participat la fiecare întrevedere şi discuţie şi la întocmirea rapoartelor intermediare, vă pot spune că sunt progrese evidente', a susţinut ministrul Justiţiei.", a declarat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel