Toader - OUG complete nelegal constituite. Chirieac: Iese la suprafață ceva înspăimântător

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind propunerea unei Ordonanțe de urgență pentru completele de judecată constituite nelegal.

Din punct de vedere legal și logic, ordonanțele ministrului de Justiție sunt de așteptat, nici nu se poate fără ele. Pe de o parte, fiindcă dacă te-a judecat un complet nelegal constituit este clar că sentința, oricare ar fi ea, nu este dreaptă., a afirmat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV.

Referitor la persoanele achitate, un exemplu în acest sens fiind Ludovic Orban, analistul politic este de părere că în ceea ce îl privește pe liderul PNL, a fost un semn de întrebare. 

Cred că din cauza aceasta se teme și domnul Ludovic Orban, pentru că la dânsul a fost un semn de întrebare, dar noi fiindcă îl iubim pe domnul Ludovic Orban nu l-am mai întrebat ce și cum. Totuși, în 2012, dânsul lupta împotriva lui Băsescu. Apoi a luat-o peste câmpii. Dar nu despre dânsul este vorba aici. Achitat sau condamnat de un complet nelegal constituit este clar că sentința nu este dreaptă. Aici nu avem ce să discutăm. A doua chestiune, având în vedere că propaganda s-a legat de faptul că poți contesta în termen de 30 de zile, păi da, dar ce faci cu cei care au fost condamnați nelegal sau achitați nelegal din 2014 încoace? Trebuie să îi lași și pe ei să conteste. O să spuneți: dar cel achitat va contesta? Nu, dar o să conteste DNA-ul, DIICOT-ul sau Parchetul General. Au și ei dreptatea lor, căci și-au făcut dosare și au fost achitați. Problema este toată această mlaștină creată în epoca Băsescu și pe care unii s-au repezit să o numească Justiție, abia acum este asanată și din această mlaștină ies la supravață cadravele, monștrii, ceva înspăimântător, ce nu s-a mai văzut în lumea civilizată., a spus Chirieac.

'Un moment dureros pentru țara noastră' 

Bogdan Chirieac a adăugat: E un moment de cotitură în România, un moment dureros, dar în urma căruia s-ar putea ca țara noastră să înceapă să aibă o justitiție cu adevărat independentă și competitivă, ceea ce alte țări din Europa nu au. S-ar putea ca toată distrugerea cauzată de războiul româno-român să aibă drept efect, dacă Tudorel Toader își duce până la capăt gândul, crearea unei justiții independente. Toată lumea va vedea că atunci când s-au făcut dosare la comandă, când s-au inventat complete de judecători care au dat sentințe nelegale, au rămas neschimbate astăzi.

Vezi și: OUG complet de judecată. Toader, mesaj de îngrijorare pentru cei achitați

OUG complet de judecată. Bolcaș: E o mare problemă! Toader nu a scos niciun cuvânt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel