Toader, nou proiect de lege. Privește CEDO

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică seara că are un proiect de lege, pe care l-a discutat şi cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care prevede ca agentul guvernamental pentru CEDO să revină la Ministerul de Justiţie.

'Agentul guvernamental pentru CEDO este parte integrantă a Ministerului de Externe. Aici este un lucru nefiresc. Eu ca ministru le dau un mandatul de reprezentare, conţinutul mandatului, eu le dau mandat pentru o eventuală stingere amiabilă a litigiului, dar ei sunt în curtea Ministerului de Externe. Până în 2003, cred, ei erau structură a Ministerului de Justiţie.

Acum avem un proiect de lege, am vorbit cu ministrul Meleşcanu, chestiunea durează cam de multă vreme. Avem un proiect de lege prin care agentul guvernamental pentru CEDO, agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, să revină parte integrantă a Ministerului Justiţiei, ca să închidem cercul acesta. Noi le dăm mandat de reprezentare, dar rezultatul final nu mai vine la noi, se duce la Externe. Domnul ministru Meleşcanu a înţeles această particularitate, această funcţionare în sincope şi a fost de acord să le transferăm la MJ în baza unor acte normative', a spus Toader la România TV.

VEZI ȘI: Cozmin Gușă, decizie după ce omul lui Cioloș a atacat Realitatea TV

Declaraţia a fost făcută ca răspuns la o întrebare dacă există la Ministerul Justiţiei o statistică cu persoanele care au depus plângeri la CEDO, după ce au fost condamnate 'pe nedrept' în baza protocoalelor şi a completelor constituite nelegal. 

VEZI ȘI: Oamenii cu cele mai MARI creșteri salariale din România, amenințare cu grevă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel