Toader, nou procuror general. Chirieac, ce nu ia în calcul ministrul Justiției

Toader-Lazăr, scandalul momentului
Toader-Lazăr, scandalul momentului

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a decis să demareze procedurile de selecție a unui nou procuror general al României. 

Președintele Klaus Iohannis refuză să semneze revocarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, din funcție, după cum a înaintat-o ministrul Justiției, Tudorel Toader, la Cotroceni. Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat, la Antena 3: ”Refuză, încălcând Constituția, ca să știm cum stăm! Onorabilă CCR s-a pronunțat fără echivoc”. 

Astăzi, Tudorel Toader a luat decizia de a demara procedura de selecție pentru un nou procuror general al României. Mandatul lui Augustin Lazăr expiră la sfârșitul lunii aprilie. 

Bogdan Chirieac a comentat această decizie a ministrului Justiției, la Antena 3: ”Mi se pare un lucru rațional. Nu stăm să rămânem fără procuror general sau într-o zonă gri, așa cum se află acum procuratura din România, din cauză că a ales să facă politică la cel mai înalt nivel, și, iată, începe procedura, suntem aproape în luna martie, în martie și aprilie se desfășoară procedura astfel încât să avem procuror-general. Un singur lucru cred că nu este luat în calcul de către ministrul Justiției, un om al dreptului, opoziția directă pe care o face președintele Klaus Iohannis”. 

Analistul politic amintește că România a avut un procuror general - Tiberiu Nițu- căruia i s-a inventat un dosar de către DNA-ul de atunci, procuror ce a demisionat din funcție, odată cu demararea urmăririi penale. După trei ani, a fost achitat. Bogdan Chirieac subliniază că spre deosebire de Tiberiu Nițu, Augustin Lazăr se agață de scaun. 

Vezi și: Toader, anunț bombă, după întâlnirea cu Lazăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel