Toader, la Comisia pentru abuzuri din Senat: Să justifice cheltuiala!

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi-a arătat marţi disponibilitatea de a discuta cu avocaţii pe tema onorariilor din oficiu.

Ministrul Tudorel Toader şi-a arătat disponibilitatea de a discuta cu avocaţii pe tema onorariilor din oficiu, el precizând că le-a cerut să vină cu justificări pentru o reactualizare a acestora, deoarece „orice cheltuială bugetară trebuie justificată”.

„Nu e vorba de plângeri (ale avocaţilor - n.r.), e vorba despre un memoriu prin care dânşii solicită reactualizarea onorariilor din oficiu. Este o procedură care a fost iniţiată în 2017, după ştiinţa mea. Eu, la rândul meu, sunt avocat suspendat, îi înţeleg şi tot timpul am la mine documentele. Am arătat disponibilitatea. Ştiţi că orice cheltuială bugetară trebuie justificată. I-am rugat să justifice cheltuiala să putem prinde în protocol, să luăm avizele necesare. Am purtat o repetată corespondenţă, prin care i-am invitat şi îi invitam să vină să justifice. Chiar şi azi dimineaţă am revenit cu invitaţia de a finaliza protocolul. Sper că-l vom finaliza în scurt timp”, a spus ministrul Justiţiei, prezent la Comisia pentru abuzuri din Senat, care, împreună cu cea juridică, discută situaţia onorariilor avocaţilor din oficiu.

În timpul dezbaterilor, Toader nu a exclus o revenire în avocatură după ce se va finaliza mandatul său de ministru, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel