Toader, OUG 7. Alistar: Nu poți să lași magistrații în bătaia vântului

Justiție
Justiție

Într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, membrul CSM, Victor Alistar, a reacționat cu privire la declarațiile făcute de către ministrul Justiției în ceea ce privește modificările legislative. 

”În ceea ce legile justiției, adoptarea lor, modificarea, îmbunătățirea lor sau în anumite cazuri, erodarea lor, dar și în ceea ce privește întreruperea activității în instituțiile judiciare, cred că trebuie să primeze cetățeanul... oamenii care au procese și care vor să aibe garanția că în sistemul judiciar nu sunt presiuni, nu sunt mecanisme oculte și așa mai departe, victimele, de pildă, interlopilor, care vor să facă o plângere la Parchet și nu vor să fie tratate într-un mod superficial. Cred că tot ce înseamnă așezarea sistemului de justiție nu este nici pentru Europa, nu este nici pentru magistrați, ci este pentru ca societatea românească să aibă un mecanism viabil de aplicare a legii pentru că avem nevoie de o stabilitate a regulilor în care noi conviețuim. 

Este foarte important să ne gândim dacă aceste legi, dacă reacțiile din sistem sunt sau nu în folosul cetățenilor. Altfel nu discutăm decât de niște bătălii partizane care nu fac altceva decât să erodeze justiția, afectând societatea, trebuie să ieșim puțin din detaliul acesta care este năucitor. Inclusiv în modul în care s-a întâmplat Ordonanța 7 în care anumite lucruri s-au cerut de la consiliu, alte lucruri ne-am trezit cu ele acolo. Unele dintre ele bune, altele la rândul lor poate răspundeau unor nevoi, dar au fost nu foarte fericit redactate... Sunt, de pildă, niște prevederi în ordonanță care se referă la buna reputație. Nu poți pe un subiect atât de vag să lași magistrații în bătaia vântului de interpretare. Pentru că nu asta înseamnă stabilitate, nu asta independență”, a declarat Victor Alistar, membru CSM, în direct la România TV. 

CSM cerea abrogare

”Consiliul astăzi a dat o hotărâre prin care a spus că acele modificări care prezentau urgență cu privire la concursurile la INM, cu privire la modalitatea în care se clarifică niște neconcordanțe ale legii, referitor la punctajele acordate pentru promovarea în Înalta Curte și așa mai departe au fost solicitate și sunt și urgente și necesare. Celelalte trebuie să aibă un parcurs mai mare de analiză și de discuție. Faptul că se anulează doar un singur articol, nu este în linia hotărârii de astăzi a consiliului, dar rămâne de văzut care a fost poziția participanților la dezbatere, pe care nu o cunosc”, a mai spus Victor Alistar, membru CSM, în direct la România TV. 

Vezi și: 

Toader, precizări cheie, în direct, după declarația de presă

Cine sunt cei trei care-i dau lecții lui Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel