Toader, nou procuror general. Stănescu: Așa trebuia procedat și până acum

justiție
justiție

Într-o intervenție telefonică, la postul de televiziune România TV, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a reacționat cu privire la declarațiile făcute de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, în ceea ce privește procedurile de numire a unui nou procuror general.

”Așa trebuia procedat și până acum. Cu un timp înainte de expirarea mandatului șef de parchet, se poate declanșa procedura de selecție a viitorului șef, astfel încât în momentul în care îi expiră unuia mandatul să fie înlocuit imediat de o altă persoană să nu se tot prelungească aceste mandate pentru că prelungirea acestora contrazic legea. Legea limitează durata mandatelor”, a declarat Sorin Roșca Stănescu în cadrul unei intervenții telefonice la postul de televiziune România TV. 

Ce se întâmplă în cazul Kovesi?

”Eu nu prea cred că domnul Tudorel Toader a renunțat la procedura de demitere - n.r. a lui Augustin Lazăr, una este procedura de demitere care trebuie să meargă, evident în continuare, și alta este eventualitatea în care nu va putea fi demis până la expirarea mandatului și totuși trebuie înlocuit. Cât privește protecția acordată doamnei Kovesi, aceasta nu ar mai trebui să existe de niciun fel pentru că sunt prea multe dosare penale deschis împotriva domniei sale și este greu să o vedem ocupând o poziție atât de importantă în arhitectura parchetului general, cu sau fără domnul Augustin Lazăr, în condițiile în care nu și-a rezolvat problema cu justiția”, a mai spus jurnalistul Roșca Stănescu.

Ancheta în cazul Frans Timmermans, fake news

”O precizare legată de acest fake-news care circulă în presa pro Kovesi și anume că s-a declanțat o anchetă împotriva domnului Timmermans. Este fals. A fost doar depusă o plângere penală care îl vizează și pe dânsul, ceea ce nu echivalează cu declanșarea unei anchete. Cum evoluează lucrurile în justiție? După părerea mea greoi, chiar dacă aparența ne arată că domnul Tudorel Toader ar fi apăsat puțin pe pedala de accelerație. Lucrurile se mișcă foarte greu”, a mai spus Sorin Roșca Stănescu, la postul de televiziune România TV. 

Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii pentru alegerea unui nou procuror general.

Vezi și: 

Toader - ANP, dispută. CCR, decizie

Toader, anunț bombă, după întâlnirea cu Lazăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel