Toți jurnaliștii de la ROMÂNIA TV, chemați la Parchetul General, în dosarul lui Sebastian Ghiță

Jurnaliștii de la România TV sunt chemați la Parchetul General, în dosarul lui Sebastian Ghiță. 

UPDATE: Jurnaliștii au fost citați pentru vineri. Lili Ruse a precizat că sunt chemați în calitate de martori într-un dosar de abuz în serviciu la PÎCCJ. Dacă vor absenta nejustificat, se poate dispune mandat de aducere pe numele jurnaliștilor. 

”Este o chestiune fără precedent” a spus Andreea Crețulescu. ”Cu noi și-a făcut debutul”, a precizat Victor Ciutacu, subliniind că este primul dosar din 2017. Ei cred că ar fi vorba despre dosarul cu privire la înregistrarea transmisă de România TV a unei conversații între Traian Băsescu și încă o persoană despre intervenția în justiție. Traian Băsescu a fost deja audiat, trei ore, la Parchetul General. Lili Ruse a subliniat că nu este niciun precedent în acest caz. Anchetarea e in rem

”Și dacă nu se încearcă, a reușit” intimidarea jurnaliștilor de la România TV, a spus Bogdan Chirieac, la postul de televiziune vizat. 

”Nu sunt intimidată de niciun fel, să fie foarte clar, mă duc acolo și răspund la tot ce are legătură cu meseria mea. Dacă ăsta e dosarul cu înregistrarea lui Băsescu, nu chema, frate, jurnaliștii, pentru că eu nu am fost acolo”, a spus Lili Ruse. 

”O sută de jurnaliști încolonați la Parchet pentru o zi slăbește activitatea România TV, o pune în pericol” a adăugat Andreea Crețulescu. 

”O să fac un autodenunț în direct, am procedat ca dl Tăriceanu și o să mă bag în față, sunt primul pe lista celor care participă la audieri”, a completat Victor Ciutacu. 

”Constat că într-un an de zile un alt post de televiziune a fost aruncat în stradă. (...) Astăzi, toți jurnaliștii de la România TV sunt chemați într-o anchetă care nu-i privește direct. Singura salvare a democrației din României se află în organizațiile jurnalistice internaționale. Democrația din România a încetat”, a subliniat Bogdan Chirieac. Analistul politic a subliniat că singura voce care a continuat să existe în spațiul public a fost presa, dar acum s-a încheiat. 

Victor Ciutacu crede că se încearcă preluarea România TV și, dacă nu se poate, oprirea televiziunii. 

[citeste si]

Omul de afaceri Sebastian Ghiță a dispărut în 19 decembrie 2016. El era filat, fiind anchetat în mai multe dosare. Sebastian Ghiță apare pe site-ul Europol la secțiunea ”Most Wanted”. 

După dispariție, România TV a început să transmită înregistrări cu Sebastian Ghiță, care au dus la trecerea în rezervă a numărului doi din SRI, Florian Coldea și la audierea lui Traian Băsescu la Parchetul General, acolo unde a fost deschis un dosar în urma înregistrării unei convorbiri cu fostul președinte despre intervenția în justiție. 

ÎCCJ a decis în 5 ianuarie 2017 arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță pentru 30 de zile de la data depistării, ”în cauza în care acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită (2 infracțiuni), cumpărare de influență, spălare a banilor, șantaj, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 infracțiuni) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel