Titlul Ligii 1, contestat la TAS. Viitorul, reacție: Nu suntem intimidați

FC Viitorul este campioana sezonului 2016-2017, dar FCSB a contestat titlul la TAS. Formația din Ovidiu și-a exprimat poziția oficială, în această dimineață, față de demersul echipei lui Gigi Becali.

Iată comunicatul de presă remis de către FC Viitorul:

”Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a transmite Comitetului Executiv al FRF, spre aprobare, clasamentul echipelor care au participat în Play-Off fără să aştepte terminarea campionatului este surprinzătoare şi în neconcordanţă cu dispoziţiile regulamantare. 

Este surpinzatoare întrucât la primirea unei solicitări din partea altui club a procedat în mod diferit faţă de anii precedenţi şi a transmis, spre aprobare, un clasament incomplet al unei competiţii care încă se află în desfăşurare. 

Liga Profesionistă de Fotbal organizează Campionatul Naţional - Liga I din care fac parte 14 echipe şi numai după disputarea tuturor jocurilor din Play-Off şi Play-Out se termină faza a ÎI-a campionatului. 

În mod normal, logic, regulamentar, numai după terminarea Play-Out-ului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuia să solicite Comitetului Executiv al FRF, omologarea/aprobarea clasamentului Ligii I. 

Am solicitat în mod oficial Ligii Profesioniste de Fotbal să transmită Comitetului Executiv clasamentul final al Campionatului Naţional de fotbal - faza a ÎI-a Play-Off/Play-Out, aşa cum este prezentat în ROAF, iar cererea noastră a avut în vedere următoarele prevederi regulamentare: 

1. Competenţă de organizare a Campionatului Naţional de fotbal Liga I revine Ligii Profesioniste de Fotbal - art 28 alin. 4 din ROAF; 

2. Anul competiţional 2016/2017 se dispută între 14 echipe, în două faze: sezon regular (faza I) şi sistem Play-Off/Play-Out (faza a ÎI-a) - art 29 alin 2, pct. a, b şi c din ROAF; 

3. Clasamentele finale ale competiţiilor organizate de FRF şi LPF vor fi aprobate de Comitetul Executiv al FRF - art 24 alin. 2 din ROAF. 

Nu suntem intimdati de posibilul demers pe care un alt club doreşte să-l urmeze, însă, în ciuda dispoziţiilor regulamentare menţionate mai sus, nu înţelegem de ce, la solicitarea expresă a unui club şi în interesul particular al acestuia, se foloseşte altă practică faţă de anii precedenţi, în condiţiile în care Comitetul Executiv al FRF va aprobă numai clasamentul final al competiţiei.”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel