EXCLUSIV  Titi Aur, cum să eviți accidentul când îți sare un animal în fața mașinii - VIDEO

Multiplul campion la raliuri, maestrul Titi Aur, a explicat, pentru cititorii DCNews, de ce este important ca, la volan, să adoptăm o atitudine anticipativă, preventivă, defensivă. 

"Avem de purtat o discuție și niciodată nu vom avea răspunsul perfect. Pentru că nici nu îți vine să spui... calcă animalul, calcă câinele pentru că ți-a ieșit în față și dacă încerci să-l eviți vei putea să faci accident... dar nici nu poți să spui evită cu orice preț animalul, omorându-ți familia sau intrând pe contrasens. Singurul lucru care te poate salva de astfel de situații este să ai acea atitudine preventivă, defensivă și să îți imaginezi, în orice moment, că poate să apară și un animal. Un animal sălbatic sau un animal domestic. Dacă ești într-o zonă de pădure, este un drum undeva în nordul Bucureștiului, care duce din drumul de Târgoviște undeva în stânga și care înseamnă o pădure foarte aproape de drum. Păi dacă acolo merg cu 90 km/h, că atât îmi permite legea și, la un moment dat, îmi va sări o căprioară sau un porc mistreț în față... voi spune că am avut ghinion. Nu, nu am avut ghinion. Mi-am asumat asta. Adică acolo pot să mă gândesc că dacă sunt tufele chiar până aproape de drum, că așa este drumul, nu este foarte lung, 2-3 km de linie dreaptă, ești tentat să mergi tare... dar trebuie să te gândești: s-ar putea să sară un animal", a spus pilotul de raliuri.

Singura atitudine care te scapă de accidente

"Dacă trec printr-o zonă cu case, chiar dacă nu sunt în localitate, sunt în afara localității, dar este o stână, este o zonă de fermă... atunci mă gândesc... poate să fie o oaie, o vacă, o capră, poate să fie un câine și atunci trebuie să am acea atitudine de a anticipa, defensiv, să previn. Să mă gândesc că în orice moment poate să-mi cadă ceva și din cer. Pentru că, dacă nu, voi putea fi pus în acea situație delicată în care la 100 km/h, că am voie pe drumul european să merg cu 100 la oră, îmi sare câinele din boscheți, trec pe lângă o parcare de tir-uri, sar putea să fie câini... unii pot sta liniștiți fiindcă sunt crescuți pe marginea drumului, dar tot câinele ăla poate să se sperie, poate să vadă ceva pe partea cealaltă a drumului, un alt câine și atunci nu mai ține cont de nimic fiindcă i-a fost încălcat teritoriul și atunci îți sare pur și simplu în față. Deci acea atitudine anticipativă, preventivă te salvează de astfel de situații", a spus Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel