Știrile dimineții din Sport - 9 martie

Sorana Cirstea
Sorana Cirstea

Ştirile pe scurt din această dimineaţă, sinteza principalelor evenimente sportive din ţară şi din lume.

* Sorana Cîrstea a învins-o pe Monica Niculescu fără drept de apel, cu 6-2, 6-3, într-un duel românesc desfăşurat joi, în prima rundă a turneului de tenis WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8.648.508 dolari. Cîrstea s-a impus într-o oră şi 18 minute. Sorana a condus cu 5-0 în setul al doilea, dar Niculescu a avut un reviriment, a salvat trei mingi de meci, însă în cele din urmă Cîrstea a reuşit să obţină victoria.

* Perechea română Irina Begu/Simona Halep a fost învinsă de cuplul Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia) cu 6-3, 1-6, 10-3, joi, în prima rundă a probei de dublu a turneului de tenis de la Indian Wells (WTA), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari. Begu şi Halep s-au înclinat după 63 de minute, într-un meci cu o desfăşurare neverosimilă.

* BC SCM Timişoara a învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 86-74 (25-21, 25-17, 14-22, 22-14), joi, în derby-ul Vestului, desfăşurat pe Bega în etapa a 19-a a Ligii Naţionale de baschet masculin. BC SCM Timişoara a reuşit a cincea sa victorie consecutivă, condusă de trioul Mladen Jeremic (17 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive), Adrian Diaz (16 p, 3 rec), Octavian Popa Calotă (15 p, 4 rec). Kristopher Jameil Richard a fost MVP-ul orădenilor, cu 25 p, 6 rec, 4 pd.

* CSA Steaua Bucureşti, CS Minaur Baia Mare şi AHC Dobrogea Sud au câştigat meciurile disputate joi în etapa a 22-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. CSA Steaua Bucureşti a revenit pe primul loc al clasamentului după ce a învins-o pe AHC Dunărea Călăraşi cu scorul de 26-20 (13-8), la Chiajna. AHC Dobrogea Sud a întrecut-o în deplasare pe CSM Făgăraş cu 35-22 (9-11), după o repriză secundă formidabilă a oaspeţilor.

* Sportivul român Mihai Bigea (LPS Craiova) a ocupat locul 22, joi, în proba masculină de spadă a juniorilor din cadrul Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Soci (Rusia). Mihai Oprea (CSU Craiova) a ocupat locul 34, Adam Macska (CSM Satu Mare) s-a clasat pe locul 50, iar Marton Szep (CS Satu Mare) pe locul 56, potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă.

* Cristian Pletea, Rareş Şipoş, Andreea Dragoman şi Adina Diaconu sunt cei patru jucători români care vor evolua în grupele principale al probelor de simplu la Campionatele Europene Under-21 de tenis de masă de la Minsk. Alexandru Manole a ratat calificarea în grupele principale, după 4-2 cu lituanianul Medardas Stankevicius, 1-4 cu Jiri Martinko şi 1-4 cu rusul Artur Abusev.

* Corona Braşov a fost învinsă de MAC Budapesta cu scorul de 5-3 (0-1, 2-2, 3-0), joi seara, în capitala Ungariei, în al doilea meci din semifinalele Erste Liga la hochei pe gheaţă. Braşovenii condus cu 3-0, dar au fost egalaţi în decurs de doar cinci minute, iar apoi au mai încasat alte două goluri. 

* Răzvan Marin, mijlocaşul român al lui Standard Liege, merită "Oscarul pentru cel mai bun tânăr" fotbalist din campionatul Belgiei, scrie presa de joi din această ţară, la puţine zile după decernarea premiilor Oscar de la Hollywood. La fel ca în fiecare an, redacţiile Walfoot.be şi Voetbalkrant le-au propus cititorilor Oscarurile pentru campionatul Belgiei.

* Preşedintele clubului de fotbal Sampdoria, Massimo Ferrero, a recunoscut că a greşit când l-a demis pe antrenorul Walter Zenga, aflat acum pe banca altei echipe din Serie A, Crotone, scrie presa italiană. "A fost o greşeală să-l dau afară, dacă m-aş întoarce în timp nu aş proceda la fel", a declarat Ferrero cu câteva zile înaintea meciului Crotone - Sampdoria.

* Mii de oameni au participat joi la funeraliile fostului căpitan al echipei de fotbal Fiorentina, Davide Astori, care au avut loc la basilica Santa Croce din Florenţa. Fundaşul Astori, 31 de ani, internaţional italian, a decedat duminică, în urma unui stop cardiac.

* Lazio Roma, care în faza anterioară a eliminat-o pe FCSB, a fost ţinută în şah de Dinamo Kiev, 2-2, joi seara, pe Stadio Olimpico, în prima manşă a optimilor de finală ale Europa League la fotbal. Ucrainenii au deschis scorul prin Viktor Ţigankov, cu călcâiul, Lazio a întors scorul, prin golurile reuşite de Immobile şi Felipe Anderson, dar brazilianul Junior Moraes (ex-Gloria Bistriţa) a marcat golul egalării pentru Dinamo Kiev. Fundaşul român Ştefan Radu a fost integralist la Lazio.

* Atletico Madrid şi Arsenal Londra au făcut paşi importanţi către calificarea în sferturile de finală ale Europa League, joi seara, prin victoriile obţinute în prima manşă a optimilor. Atletico a dispus cu 3-0 pe teren propriu de Lokomotiv Moscova, prin golurile marcate de Saul, Diego Costa şi Koke. Arsenal a câştigat cu 2-0 pe San Siro în faţa .lui AC Milan, golurile tunarilor fiind reuşite de armeanul Mhitarian şi de galezul Ramsey. O victorie neaşteptată a obţinut şi RB Salzburg, cu 2-1 pe terenul Borussiei Dortmund.

* Ciclistul francez Jerome Cousin (Direct Energie) a câştigat joi etapa a 5-a din cursa Paris-Nisa, desfăşurată pe distanţa de 163,5 km între Salon-de-Provence şi Sisteron, victoria sa fiind una fără consecinţe pentru clasamentul general, dominat în continuare de spaniolul Luis Leon Sanchez (Astana).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel