Tir cu rachete în Israel. Premierul Netanyahu, evacuat de urgență

Sirenele au sunat în această seară în Israel. Premierul Netanyahu a fost evacuat de la un miting electoral înaintea unui tir cu rachete. 

Sirene anunţând iminente tiruri cu rachete dinspre Fâşia Gaza au fost auzite marţi la Ashdod (sudul Israelului) în timp ce premierul Benjamin Netanyahu, în campanie pentru legislativele de la 17 septembrie, participa la un miting electoral, potrivit postului naţional de televiziune, relatează AFP.

Canalul public israelian Kan 11 a difuzat imagini în care membri ai serviciului de securitate al lui Benjamin Netanyahu se apropie de el în timp ce vorbea de la tribună.

Unul dintre ei i-a şoptit la ureche, după care prim-ministrul a făcut cu mâna un gest de rămas bun şi a părăsit clădirea.

Armata a reacționat imediat

Într-un scurt comunicat, armata israeliană a informat că două rachete trase dinspre enclava palestiniană au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană al Israelului, Iron Dome.

Armata a precizat că sirenele au sunat în apropiere de Ashkelon şi la Ashdod, fără să ofere mai multe detalii.

Evacuarea premierului Benjamin Netanyahu a avut loc la mai puţin de trei ore după ce a promis să anexeze o parte strategică din Cisiordania ocupată dacă va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie.

"Îmi anunţ intenţia de a aplica, într-un viitor guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului şi a părţii de nord a Mării Moarte", a declarat prim-ministrul în cadrul unei conferinţe de presă de la Ramat Gan, din apropiere de Tel Aviv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel