Tinerii monarhiști, semnal important. Ce zi am fi aniversat azi

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Majestatea Sa Regina Ana a României s-a născut în ziua de 18 septembrie, în anul 1923, şi a trecut la Domnul în ziua de 1 august, în anul 2016.

Regina Ana a fost consoarta Regelui Mihai I timp de 68 de ani. Forţat să abdice la 30 decembrie 1947, Regele a purtat în exil Regatul, Coroana şi Dinastia. Regina Ana a devenit membră a Dinastiei Române la 10 iunie 1948. Nu a purtat coroana şi demnitatea regală întrucât Naţiunea Română nu s-a învrednicit să recupereze tradiţia monarhică, întreruptă samavolnic de către invadatorii Europei de răsărit. Ana a României a fost Regina noastră neîncoronată.

Dinastia Română a revenit în ţară în anul 1997, când Regele Mihai I a anunţat, la 30 decembrie, decizia sa ca Principesa Margareta, prima sa fiică, să-i fie succesor. Zece ani mai târziu, în 30 decembrie 2007, Regele Mihai I a promulgat Normele Fundamentale ale Familiei Regale, conferind Principesei Moştenitoare Margareta titlul de „Custode al Coroanei Române”.

Moştenirea Regelui Mihai I şi a Reginei Ana se regăseşte în continuitatea dinastică. Împlinirea ei va fi realizată atunci când Coroana va fi repusă în fruntea Naţiunii Române prin întemeierea Noului Regat al României Mari.

A cincea generaţie regală, reprezentată de Principesele Margareta, Elena, Sofia şi Maria, are pregătirea necesară pentru a continua lanţul dinastic, pregătind, la rândul lor, a şasea generaţie regală, reprezentată de domnişoarele Elisabeta-Karina de Roumanie şi Elisabeta-Maria Biarneix.

Regina Ana a crezut tot timpul în idealul restaurării monarhiei, pe care noi, tinerii români, avem datoria de a-l transforma într-un proiect naţional pentru a înfăptui ceea ce Seniorul Corneliu Coposu numea „recuperarea României”.

Adresându-se Naţiunii Române de la plenul Parlamentului României, cu prilejul Jubileului de 90 de ani, la 25 octombrie 2011, Regele Mihai I afirma: „Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.” Acum aproape un an, la 8 noiembrie 2015, Regele Mihai I spunea tinerilor români: „Timpul României voastre a început!". România noastră poate fi una demnă, respectată şi prosperă, iar generaţia noastră este chemată să-şi aducă contribuţia.

În 25 octombrie 2016, Regele Mihai I va împlini 95 de ani. Să-l cinstim cum se cuvine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel