Tinerii cer demiterea Ministrului Transporturilor. Care este motivul

Federaţia Tinerilor din Constanţa solicită revocarea ministrului transporturilor pentru încălcarea Legii Educaţiei. Petru Sorin Buşe este acuzat că nu a luat nicio măsură pentru corectarea modului în care se acordă reducerile pentru elevi şi studenţi la transportul feroviar.

Federaţia Tinerilor din Constanţa îl acuză pe ministrul Transporturilor, Petru Sorin Buşe, de încălcarea unui articol din Legea Educaţiei. Ei cer premierului revocarea acestuia din funcţie pentru incapacitatea de a rezolva situaţia privind reducerile specifice pentru elevi şi studenţi la transportul feroviar, relatează Agerpres. 

Organizaţia ar fi primit asigurări din partea ministerului de resort că va fi corectată prevederea din H.G. nr. 309/1996 potrivit căreia se acordă o reducere de 50% la transportul feroviar pentru elevi şi studenţi doar pentru trenurile Regio - deşi Legea educaţiei, art. 84 alin. (1) şi art. 205 alin. (2) nu exclude de la reducerea tarifelor şi trenurile Interregio şi Intercity.

Noul titular al portofoliului de la Transporturi nu ar fi iniţiat, până în prezent, niciun proiect pentru punerea în acord a hotărârii de guvern cu legea specială.

Unui student din România îi este limitat dreptul de a beneficia de reducere cu 50% la transportul feroviar printr-un artificiu administrativ cu nişte cupoane ilegale care generează şi multă birocraţie în mediul universitar. De asemenea, această procedură îngreunează achiziţia de bilete şi reducerile ar trebui să fie acordate în baza carnetului de student vizat la toate categoriile de tren, aşa cum scrie în Legea educaţiei. Studenţii se plâng că nu pot beneficia în acest moment de tarife reduse cu 50% la biletele achiziţionate online la toate categoriile de trenuri din cauza prezentei proceduri, informează comunicatul de presă transmis de organizaţie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel