Tineri imigranți. Trump elimină programul

Președintele american Donald Trump a decis să pună capăt unui program care permitea sutelor de mii de tineri imigranți ilegali să rămână în Statele Unite, prin acordarea echivalentului unui permis de ședere, a informat duminică site-ul internet Politico, citat de AFP.

Potrivit Politico, Trump intenționează să aloce timp Congresului ca acesta să elaboreze un mecanism de înlocuire a programului înainte ca perioada de grație să se încheie.

Numeroși parlamentari ai Partidului Republican, de care aparține și Donald Trump, susțin acest program cunoscut sub acronimul DACA, creat prin ordin executiv de fostul președinte democrat Barack Obama în iunie 2012, pentru a-i pune în condiții de legalitate pe imigranții clandestini care au ajuns în SUA înainte de a împlini 16 ani.

Se așteaptă ca Trump să-și anunțe marți decizia, dar — potrivit Politico — el a decis deja și colaboratorii săi s-au reunit duminică la Casa Albă să facă pregătirile pentru suspendarea programului.

New York Times a indicat la rândul său că Donald Trump examina serios un plan prin care să pună capăt programului DACA în termen de șase luni, dar că oficiali din anturajul său au apreciat că el încă ar putea să-și schimbe opinia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel