Tina Turner, celebrată într-un nou muzical pe Broadway

Viaţa cântăreţei Tina Turner, celebrată într-un nou muzical pe Broadway.

Pe cât de puţin probabil pare, Tina Turner - legendă a muzicii rock şi pop, cunoscută pentru vocea sa unică, picioarele lungi şi spiritul neobosit - împlineşte 80 de ani la sfârşitul lunii noiembrie, iar Broadway o sărbătoreşte cu un nou muzical în care este prezentată povestea vieţii ei remarcabile, relatează marţi dpa, scrie Agerpres. 

Primul spectacol al muzicalului 'Tina: The Tina Turner Musical', în care rolul cântăreţei este jucat de Adrienne Warren, va avea loc joi, 7 noiembrie, la Lunt-Fontanne Theatre.

Muzicalul povesteşte începuturile umile ale cântăreţei

Muzicalul povesteşte începuturile umile ale cântăreţei (în Nutbush, Tennessee), ascensiunea ei la statutul de rock-star alături de soţul ei abuziv, Ike Turner, anii disperaţi (după ce l-a părăsit pe Ike în 1976, când aproape toate casele de discuri importante i-au respins oferta pentru o carieră solo), şi apoi revenirea ei uluitoare cu albumul multi-premiat 'Private Dancer'. Pe atunci avea 44 de ani - prea în vârstă după standardele de atunci ale industriei muzicale.

'Despărţirea de Ike Turner după 16 ani de abuz este doar începutul încercărilor ei', a declarat regizorul show-ului, Phyllida Lloyd, într-un interviu recent pentru Playbill. Rasismul, sexismul şi vârsta - toate au marcat-o, a explicat Lloyd. 'Nu şi-a făcut debutul pe o scenă pe un stadion până a împlinit aproape 50 de ani', a mai spus ea.

Spectacol cu hituri celebre

Spectacolul - cu interpretări ale hiturilor precum 'Proud Mary', 'River Deep, Mountain High' şi 'Simply the Best' - ar trebui să stârnească amintiri fanilor locali care au văzut-o pe Turner în concert. În ultimii 35 de ani, ea s-a întors de şase ori pentru a susţine spectacole solo la Jones Beach şi Nassau Coliseum.

'Doar am energie', a declarat Tina Turner în emisiunea 'Entertainment Tonight" în urmă cu 11 ani. 'M-am născut cu asta', a spus ea.

'Ea avea acel mers mândru', a declarat Cindy Davis, profesor de engleză la New York Institute of Technology, care a văzut-o de două ori pe Turner în concert la Jones Beach. 'Tina le dădea femeilor tinere sentimentul că pot face orice', a mai spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel