Timmermans, atac România. Ilan Laufer îl demască pe prim-vicepreşedintele CE

Scutaru Cristina / 03 apr 2019 / 18:47
Ilan Laufer
Ilan Laufer

Ilan Laufer, lider PSD SUA, a transmis în mesaj după atacurile lui Frans Timmermans la adresa României. 

”Domnule Frans Timermans, cu toata dragostea, Romania nu este colonia dumnavoastra. Partidul dumneavoastră social-democrat a obținut la ultimele alegeri europarlamentare două fotolii în Parlamentul European, cu un număr total de alegatori comparabil cu cel obținut de PSD la ultimele alegeri locale în București-Ilfov.

Practic, aveți un partid foarte, foarte mic! Îmi pare rău că din poziția pe care o ocupați tratați România ca pe o colonie, cu presiuni și amenințări, iar apoi ne dați lecții cu privire la statul de drept.

Pare că sunteți în campanie electorală, domnule Timermans! Doar că în loc sa faceți campanie partidului dumneavoastră, în țara dumneavoastră, care, apropo, chiar are mare nevoie de ajutor, pare că faceți campanie PPE-ului peste hotare!”, a scris Ilan Laufer pe Facebook.

Timmermans, atac

 

Comisia Europeană a avertizat miercuri România să revină pe calea unui proces de reformă în justiţie corect şi să se abţină de la orice măsuri care ar însemna regres în privinţa statului de drept.

''De asemenea, am informat Colegiul comisarilor cu privire la evoluţia situaţiei din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect, asta înseamnă paşi înainte, nu înapoi, şi înseamnă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor care s-au realizat în ultimii ani'', a declarat prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans într-o conferinţă de presă la Bruxelles, după reuniunea săptămânală a Colegiului comisarilor.

''Aş vrea să avertizez România, aş vrea să avertizez guvernul român să nu întreprindă acţiuni care să afecteze sistemul judiciar şi să creeze impunitate pentru funcţionarii de nivel înalt care au pedepse şi condamnări pentru corupţie. Am avut mai multe convorbiri şi întâlniri cu doamna prim-ministru Dăncilă în ultimele două luni pe acest subiect, am reluat discuţiile tehnice pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi am cerut rezultate cât mai urgente. Le-am arătat foarte clar că a vorbi de dragul de a vorbi nu este suficient, că avem nevoie de acţiuni concrete din partea României şi că acestea trebuie să apară cât mai curând. Discuţiile tehnice acoperă toate subiectele - recomandările din MCV, ordonanţele de urgenţă, transpunerea directivei PIF, transpunerea directivei privind drepturile victimelor şi directiva privind prezumţia de nevinovăţie privind îngheţarea şi confiscarea activelor precum şi secţia specială de urmărire a magistraţilor, deci a judecătorilor şi procurorilor'', a spus reprezentantul executivului comunitar.