Timmermans, atac la Guvern. Barna: Cea mai dură reacție a CE

Dan Barna, USR
Dan Barna, USR

Preşedintele USR, Dan Barna, a calificat avertismentele lui Frans Timmermans privind situaţia Justiţiei din România "cea mai dură reacţie a Comisiei Europene din ultimii doi an.

"Este cea mai dură reacţie a Comisiei Europene din ultimii doi ani, aş putea să spun, şi asta arată că această ţopăială nu mai poate să continue. Ideea că în fiecare săptămână Bruxellesul şi România se uită îngrozite spre şedinţa de Guvern, privind îngrijorate asupra unei posibilităţi de apariţie a acelor ordonanţe de amnistie şi graţiere, această idee nu mai poate să continue. Poziţia Comisiei Europene este una foarte clară şi a fost exprimată neechivoc şi explicit de vicepreşedintele Timmermans, spunând foarte clar că, în cazul în care vor fi date ordonanţe prin care sunt albiţi înalţii funcţionari ai statului român, penalii din funcţii publice, Comisia Europeană va reacţiona. Faptul că PSD şi Liviu Dragnea ne scot din Europa, iată, se confirmă astăzi prin declaraţia vicepreşedintelui Comisiei Europene, care spune că va exista o reacţie imediată a CE în cazul în care astfel de ordonanţe vor apărea", a declarat Barna, la Parlament.

Comisia Europeană a avertizat miercuri România să revină pe calea unui proces de reformă în Justiţie "corect" şi "să se abţină de la orice măsuri care ar însemna regres" în privinţa statului de drept.

Am informat Colegiul comisarilor cu privire la evoluţia situaţiei din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect, asta înseamnă paşi înainte, nu înapoi, şi înseamnă şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor care s-au realizat în ultimii ani, a declarat prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Vezi și: Frans Timmermans, atac la Guvern. Norica Nicolai: Au o obsesie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel