EXCLUSIV  Timmermans, agent olandez folosit în jocurile politice din România. Val Vâlcu: Să înveţe măcar de la Băsescu

Frans Timmermans
Frans Timmermans

Jurnalistul Val Vâlcu comentează asupra modului în care politicienii români din tabăra anti-PSD încurajează, aprobă şi se folosesc de mesajele lui Frans Timmermans, un critic la adresa României şi a puterii de la Bucureşti, însă un personaj care reprezintă, până la urmă, Olanda, ţară care are interese clare atunci când vine vorba despre România.  

Atunci când vorbeşti despre Frans Timmermans, acţiunile şi mesajele sale la adresa ţării noastre şi a Guvernului de la Bucureşti trebuie ţinut seama de faptul că vorbim despre un politician olandez, o ţară care are interese evidente atunci când vine vorba despre România.

Olanda are interese specifice în ceea ce priveşte România, iar acest lucru este evident: e un conflict de interese aici, Olanda dând lecţii şi criticând România în timp ce are interese clare de la Portul Constanţa şi până la comenzi de echipamente militare. Iar Timmermans care este un agent olandez în Uniunea Europeană foloseşte această temă pentru a pune într-o poziţie proastă, la negocieri, România, apreciază jurnalistul Val Vâlcu. 

Să înveţe de la Traian Băsescu

Este trist că oameni din România îi ridică statuie lui Timmermans, folosindu-se de el în campania electorală, aşa cum Timmermans se foloseşte de campania anticorupţie ca să blocheze România în Spaţiul Schengen şi aşa mai departe. Iar cei din România care se folosesc de Timmermans în campania electorală ar putea să înveţe măcar de la Traian Băsescu care, cel puţin teoretic, când Olanda pe nedrept respingea intrarea României în Schengen ne sfătuia să nu mai cumpărăm roşii olandeze, au blocat TIR-urile cu lalele în vamă. 

Vezi şi: Badea, șocat de Timmermans după un mesaj de la avocatul Piperea: Deci, ce a făcut, mă?!

Acum i se ridică statuie lui Timmermans, i se dau medalii, chiar dacă nu era cazul. Pentru că acesta o făcea şi fără să primească medalii şi onoruri în România. S-a încercat folosirea acţiunilor la nivel UE ale lui Timmermans în jocul politic intern, să tragă şi ei o parte din electoratul care susţine mesajele transmise de către acesta în Parlamentul European, să arate că jupânii sunt cu ei. Nu ştiu cât au reuşit ca din această chestiune să-şi atragă faimă, respectiv voturi. Cert e că România rămâne vulnerabilă pentru că bătălia internă face jocul celor care au alte interese la nivel european, a mai declarat Val Vâlcu. 

Vezi şi: Buget 2019. Decizie în Parlament după mișcarea lui Iohannis

Zodia ținută pe loc. Astrolog: Veți reuși, în curând!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel