Timişoara, Capitală Europeană a Culturii 2021. Marilen Pirtea: Noi investiţii pentru pregătirea evenimentului

Marilen Pirtea
Marilen Pirtea

Deputatul Marilen Pirtea, alături de parlamentari din PNL (Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean și Pavel Popescu), PSD (Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Bianca Gavriliță, Alfred Simonis, Matei Suciu) și ProRomânia (Adrian Pau), au depus un set de amendamente pentru completarea listei de investiții finanțate de la bugetul național pentru infrastructura culturală din Timișoara, în pregătirea anului european 2021.

Astfel, pentru că Timișoara este o prioritate recunoscută, aflată înainte de orice obligații și diferențe de culori politice, cele două proiecte de investiții, de la Filarmonica Banatul și Cinematograful Dacia, au o mare șansă de a completa lista primelor patru proiecte de investiții prevăzute în ordonanța dată de guvern, aflată acum în dezbatere sub formă de proiect de lege.

„În concordanță cu proiectele avizate în Consiliul Local Timișoara, astăzi, parlamentarii din județul Timiș aparținând celor trei partide, au inițiat, printr-un amendament comun, modificarea prin completare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 42/2019, cea prin care se alocă fonduri de la buget pentru amplele lucrări necesare pregătirii anului 2021”, declară deputatul liberal Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

„Pe lângă primele patru proiecte aflate pe lista de investiții prevăzute de Ordonanța de Guvern nr. 42/2019, sunt acum incluse, prin amendamentul propus, și alte două proiecte, pentru a fi cuprinse între obiectivele necesare pentru buna desfășurare a Programului cultural naţional "Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2021":

  • Refuncţionalizare clădire din funcţiunea de spital de dermatologie în clădire cu funcţiunea de spaţiu multicultural (11525 mii lei);
  • Reabilitare termică şi reamenajare parţială nivel parter corpuri A1, A2 şi B ale Palatului Culturii Timişoara (5849 mii lei);
  • Reabilitare Cinematograf Victoria Timişoara (4660 mii lei);
  • Reabilitarea clădirii din Piaţa Libertăţii nr. 3 - sediul central al Bibliotecii Judeţene Timiş „Sorin Titel“ (8779 mii lei);
  • Reabilitare imobil Cinematograf Dacia Timișoara (6317 mii lei);
  • Reabilitare și refuncționalizare imobil Filarmonica Banatul, str. C.D. Loga nr. 2 Timișoara (77527 mii lei);

Prin amendamentul depus, valoarea obiectivelor de investiții prevăzute a se realiza din fondurile guvernamentale va crește de la 30 000 mii lei la 115 000 mii lei, crescând de aproape patru ori valoarea totală a  finanțării acestor obiective majore, necesare Timișoarei în 2021, care se vor realiza prin finanțare de la bugetul național”, observă deputatul liberal.

„Este un semn al rațiunii și al depășirii divergențelor politicianiste lipsite de anvergură, prin care parlamentarii semnatari, reprezentând județul Timiș în Parlament, își asumă să susțină pe o singură voce suplimentarea alocării fondurilor de investiții din bugetul național, pentru ca în 2021, anul Capitalei Europene a Culturii, Timișoara să dețină un patrimoniu public de spații culturale reabilitate”, conchide deputatul liberal Marilen Pirtea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel