Timiş: Municipalitatea va aloca buget în 2020 pentru exproprierea străzilor private

Municipalitatea timişoreană va pregăti în bugetul din anul 2020 bani pentru exproprierea persoanelor fizice sau juridice din Timişoara care apar în cărţi funciare ca fiind proprietare ale unor străzi care sunt foarte degradate şi nu au mai fost reparate de mai bine de 30 de ani, iar primăria nu le poate repara, nefiind proprietară.

În anii precedenţi a existat un caz în care o instituţie a statului a descoperit că o stradă din Timişoara era în proprietatea Arhiepiscopiei Timişoarei.

Primarul Nicolae Robu a precizat că pe aceste străzi private municipalitatea nu poate interveni pentru reparaţii, nefiind proprietara terenului. El spune că a aflat recent despre aceste străzi private, după ce cetăţenii riverani i-au trimis fotografii cu degradările infrastructurii şi s-a interesat de starea lor.

"Avem câteva străzi private, deşi cetăţenii din zone îmi trimit poze cu gropile şi hârtoapele de acolo, pentru că nimeni nu a intervenit să le îngrijească, de la Revoluţie încoace, dar ele sunt proprietate privată, nu sunt ale municipalităţii. Ne pare rău de cetăţenii care nu au nicio vină. Va trebui să găsim o soluţie şi la problema aceasta. Am aflat recent, pentru că am primit poze de la cetăţeni şi am întrebat cum e posibil să lăsăm un drum atât de degradat. Mi s-a spus că e stradă privată şi nu putem interveni decât după o expropriere. Vom prevedea în bugetul pe anul 2020 bani pentru asta, pentru că nu îi putem lăsa pe cetăţeni chinuiţi de starea respectivelor străzi", a explicat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel