Timiş: Cinci medii de 10 la examenul de definitivat al profesorilor

Cinci dintre cei 273 de candidaţi din judeţul Timiş înscrişi la examenul naţional de definitivat au obţinut media 10, alţi 177 de dascăli au promovat examenul, iar 61 au fost respinşi.

"Numărul candidaţilor cu fişe de înscriere valide a fost de 273, dar la proba scrisă s-au prezentat doar 249, în timp ce 11 candidaţi s-au retras. Au fost 102 medii cuprinse între 8,00 şi 8,99 şi 70 de medii între 9,00 şi 9,99. Media de promovare trebuie să fie minimum 8,00. Procentul de promovabilitate este de 74,37%", a declarat, marţi, inspectoratul şcolar general al ISJ Timiş, Aura Danielescu.

Ea a adăugat că dintre cei 61 de dascăli care nu au promovat definitivatul, cei mai mulţi au obţinut medii între 7,00 şi 7,99.

Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat vor avea drept de practică în învăţământul preuniversitar. Cei care nu promovează definitivatul se vor putea angaja în învăţământ pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. Profesorii care au luat examenul de titularizare, dar nu promovează şi definitivatul în cel mult trei sesiuni, pierd calitatea de titular şi contractul de muncă pe perioadă nedeterminată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel