Timbre dedicate atletei Violeta Beclea-Szekely

Romfilatelia anunţă apariţia întregului poştal ''Sportivi de aur'', dedicat atletei Violeta Beclea-Szekely, vicecampioană olimpică în 2000, la JO de la Sydney, în proba de 1.500 m.

Apariţia face parte din proiectul Oameni, fapte şi valori, realizat în semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Violeta Beclea-Szekely a fost descoperită într-o competiţie şcolară în toamna anului 1979. Un an mai târziu, când era junioară, a început pregătirea la lotul naţional de seniori în grupa antrenorului emerit Ion Puică. A participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar la Sydney, în 2000, a cucerit medalia de argint la 1.500 m, sub îndrumarea antrenoarei Maricica Puică. A fost de trei ori învingătoare în finala IAAF Grand Prix, iar în anul 2001 s-a impus în toate cele şapte etape ale circuitului Golden League, împărţind cu alţi cinci sportivi 50 kg de aur puse în joc de Federaţia Internaţională de Atletism, precizează comunicatul.

În anul 2001 a fost nominalizată de forurile internaţionale pentru titlul de cea mai bună atletă a lumii, iar în anul 2002 s-a retras din sportul de performanţă.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în 2000 i-a fost conferit Ordinul naţional "Serviciul credincios", în grad de cavaler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel