Ţigări de contrabandă transportate cu snow-mobilele

Aproximativ 6.500 de pachete de ţigări au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus după ce au transportate peste frontieră cu snow-mobilele.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus a depistat, luni, într-o zonă muntoasă, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării colete cu ţigări cu ajutorul unor snowmobile, scrie Agerpres.

"Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat ţigările şi s-au dispersat în direcţii diferite, profitând de întuneric şi terenul accidentat. La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenţie care a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite două snowmobile, precum şi 14 colete cu ţigări", se precizează în comunicatul IGPF.

Ţigările de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 76.000 de lei, urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. Marfa şi cele două snowmobile folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate de poliţiştii de frontieră.

Țigări ascunse și într-un microbuz

De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret au descoperit un microbuz în care se aflau 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Aceştia au observat, cu aparatura din dotare, câteva persoane care transportau peste frontiera de stat, din Ucraina în România, mai multe colete voluminoase.

Imediat, un echipaj mobil a acţionat pentru reţinerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit abandonat un microbuz înmatriculat în Ucraina şi mai multe colete cu ţigări.

"Autovehiculul folosit la activitatea infracţională şi ţigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.000 de pachete ţigări. Microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 93.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării", se arată în acelaşi comunicat de presă.

Vezi și: 

Agent de la poliţia rutieră, condamnat pentru mită. Cum proceda

Scandal Guvern-BNR. Ce păţeşte Isărescu pentru că nu a mers la Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel