Tibi Uşeriu, după Yukon Arctic Ultra: Praf și pulbere m-a făcut!

Tibi Uşeriu spune, după Yukon Arctic Ultra, desfăşurat în Canada, în apropierea Cercului Polar, că are două degerături și o tuse pe care a ascuns-o celor care îl verificau.

Într-o intervenție telefonică Ușeriu spune că ultima parte a cursei a fost cea mai grea, pentru că a fost zăpadă foarte multă, scrie Mediafax. Despre cursă, Ușeriu spune că nu se compară cu nimic: „Am crezut că le-am văzut pe toate, dar nu, aici a fost o experiență .... nu se compară cu nimic. Am două degerături, dar mici. Mi-au făcut check-ul, la inimă, la tot, sunt bine, pot să mă duc înapoi la Whitehourse".

Tibi a povestit că a avut probleme la stomac din cauza unei proteine pe care nu a mai reușit să o consume și per total fizic s-a simțit rău, însă emoțional cursa l-a „făcut praf. Praf și pulbere m-a făcut". Tibi Ușeriu a terminat, joi seara, Yukon Arctic Ultra, după 170 ore și aproape 500 kilometri parcurși. El a ajuns la linia de sosire al doilea, după elvețianul Fabian Imfeld. De altfel, doar cei doi au reușit să termine ultramaratonul Yukon Arctic Ultra 2020.

Cursa de anul trecut

Anul trecut, tot din cauza unor probleme medicale, Tibi Ușeriu a fost nevoit să abandoneze cursa. El a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar, la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Tibi Ușeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel