Incendiul Thomas, California, mai mare ca suprafaţa New York-ului

Incediu California
Incediu California

Cel mai distructiv incendiu din sudul Californiei s-a extins semnificativ, arzând deja o zonă mai mare decât New York.

Incendiul denumit Thomas din zonele Ventura și Santa Barbara a "consumat" până acum 230.000 de acri (930 kilometri pătraţi) în săptămâna trecută.

Întreţinut de vânturi puternice, a devenit al cincilea cel mai mare foc sălbatic înregistrat din istoria statului, după ce a crescut cu peste 50.000 de hectare într-o zi. Locuitorii din comunitățile de pe plaja de coastă au fost obligați să plece.

Duminică, pompierii au raportat că 15% din incendiu a fost izolat, dar au fost forțați să scadă până la 10%, pe măsură ce flăcările au continuat să se răspândească. "Acesta este un incendiu agresiv, cu siguranță, dar avem mulți oameni care lucrează foarte sârguincios pentru a-l aduce sub control", a declarat șeful statului Santa Barbara Bill Brown, citat de BBC.

Mii de pompieri lucrează non-stop pentru a face față incendiului, a declarat Departamentul pentru Pădure și Protecție împotriva Incendiilor din California.

Operațiunea de izolare a incendiului nu este împiedicată numai de vânturile uscate. Se dovedește o provocare pentru pompieri din cauza locației și a terenului montan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel