THERME București. Câți bani a dat statul pentru centrul termal

Proiectul Therme București, cel mai mare centru termal din Europa, a beneficiat de ajutor de la stat.

Proiectul Therme București a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane euro, însemnând 22% din valoarea inițială a investiției de 29,5 milioane euro, potrivit informațiilor publicate de Ministerul de Finanțe. Reprezentanții Therme precizează că valoarea totală a investiției, în momentul finalizării ei, în decembrie 2015, a fost extinsă la 50 milioane euro, iar valoarea anunțată de Finanțe era cea prevăzută în proiectul depus în 2013, scrie profit.ro.

Valoarea ajutorului de stat reprezintă, în aceste condiții, 13% din investiție. Complexul turistic Therme este finanțat de stat în cadrul Programului multi-anual de ajutoare de stat pentru dezvoltare regională. Alte nouă companii au primit ajutoare în valoare de circa 100 milioane euro, în cadrul aceleiași scheme de finanțare.

"Investiția în valoare de aproximativ 29,5 milioane de euro a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro (28,8 milioane de lei), va crea cel puțin 200 de locuri de muncă și va genera contribuții la dezvoltarea regională prin plata directă de taxe și impozite la bugetul de stat și bugetele locale de aproximativ 10,4 milioane de euro până în 2020", precizează Ministerul de Finanțe.

Presa internațională despre Therme București


Associated Press, New York Times, Business Insider şi Daily Mail au publicat articole despre cel mai mare complex SPA din Europa, Therme Bucureşti, care s-a deschis recent în nordul Capitalei.

Associated Press scrie că "un SPA termal cu tehnologie de ultimă generaţie s-a decshis la Bucureşti". Publicaţia mai spune despre Therme Bucureşti că este un „templu al apelor termale", aflat în capitala României. Prin complexitatea tehnologică şi dimensiunea sa impresionantă, Therme Bucureşti reprezintă cel mai fierbinte punct de distracţie al Capitalei, în acest moment.

Business Insider aminteşte de cele 800.000 de plante din grădina botanică de interior a complexului, iar New York Times anunţă într-un articol deschiderea centrului SPA.

De asemenea, publicaţia britanică Daily Mail a publicat o galerie foto cu Therme Bucureşti.

THERME București, regulament draconic! Cum poți ajunge să dai 400 de lei

THERME București, cel mai mare centru din Europa de wellness şi relaxare bazat pe ape termale, s-a deschis la București, însă are un regulament de ordine interioară draconic.

Potrivit danaionescu.ro, care susține că a citit regulamentul, „în cazul pierderii sau distrugerii brățării de acces, se achită o taxă de 200 lei (dacă vizitatorul indică numărul brățării) sau de 400 lei (dacă nu specifică numărul)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel