Premierul britanic, pus la zid de propriii parlamentari. Theresa May: Puteam fi afară dacă ați fi votat Brexit-ul

Theresa-May-discurs-vot-brexit
Theresa-May-discurs-vot-brexit

Premierul Marii Britanii, Theresa May a criticat Parlamentul pentru că nu a votat acordul privind Brexit-ul, anunță Daily Mail

"Am fi putut fi deja afară" le-a spus Theresa May parlamentarilor. Premierul urmează să se adreseze la Bruxelles, unde va cere liderilor UE să accepte un Brexit până la 30 iunie, însă europenii vor să ignore această solicitare și amâne divorțul de Uniunea Europeană până la 31 decembrie sau până la 31 martie 2020.

UE este, de asemenea, pregătită să decidă condițiile umilitoare impuse de președintele francez Emmanuel Macron. În ședința de Parlament de astăzi, premierul a fost atacat de propriii parlamentari în frunte cu euroscepticul Henry Smith, care a acuzat că impune plată de 1 miliard de lire sterline pe lună către Bruxelles, dacă acceptă o extindere a articolul 50, în această seară. Doamna May a replicat: "Am fi putut fi în afara UE până acum dacă am fi reușit să obținem acordul prin Parlament pentru Brexit".

Dar, în legătură cu discuțiile cu laburiștii care urmează să înceapă mâine, doamna May și Jeremy Corbyn au evitat complet acest subiect.

Discuții tensionate

Theresa May va pleca acum la Bruxelles, în timp ce liderii UE îl vor îndemna pe Emmanuel Macron să nu o "umilească" la summitul istoric, unde se așteaptă ca Marea Britanie să părăsească blocul european. Cancelarul german Angela Merkel și președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, au îndemnat președintele francez să-și arate respectul pentru a evita disensiunile - însă cei pro-Brexit susțin că Marea Britanie este luată deja "în râs".

Fostul lider Duncan Smith, a declarat astăzi că ar trebui să i se spună doamnei May să "accepte" întârzierea cerută de UE, pentru a nu fi nevoită să se confrunte cu un alt vot privind Brexit. El a spus: "Este aproape sigur că va pierde ceea ce ar umilitor".

Dar secretarul de justiție, David Gauke, a sugerat că premierul mai accepta rămânerea în UE, cel mult un an, dintr-un simț de "datorie".

Vezi și: UE pune piciorul în prag. Brexit până la 1 iunie, altfel vor fi excluși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel