Theresa May, poziție din ce în ce mai fragilă în Parlament. Brexitul, amenințat

Theresa May a suferit o nouă înfrângere în parlament, în timp ce parlamentarii creează noi obstacole în faţa Brexitului fără acord.

Înfrângere, marţi, în parlament, pentru guvernul May. Parlamentarii care se opun ieşirii din Uniunea Europeană fără un acord au câştigat un vot şi au creat un nou obstacol în calea unui Brexit fără un acord, informează Reuters. Această înfrângere (303 la 297 de voturi) înseamnă că guvernul are nevoie de aprobarea parlamentară explicită pentru ca ţara să părăsească UE fără un acord înainte de a putea utiliza anumite competenţe legate de regimul fiscal.

Citește și: Brexit fără acord. Lovitură pentru bugetul UE

Biroul lui May a minimalizat mai devreme impactul tehnic al înfrângerii. Înfrângerea scoate în evidenţă poziţia slabă a lui May ca lider al unui guvern minoritar, un partid divizat şi un parlament critic, cu doar câteva zile înainte ca ea să obţină un vot decisiv pentru aprobarea acordului privind Brexitul pe care l-a negociat cu UE.

'Acest vot este un pas important pentru a preveni un Brexit fără acord. El arată că nu există majoritate în Parlament, Cabinet sau în ţară pentru a ieşi din UE fără un acord', a declarat liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn. Vorbind înainte de vot, ministrul Trezoreriei, Robert Jenrick, a declarat că singurul impact ar fi să facă ţara 'oarecum mai puţin pregătită' pentru un rezultat fără un acord. La mai puţin de trei luni până când Marea Britanie părăseşte UE, May se luptă să obţină aprobarea pentru acordul ei asupra Brexitului.

Citește și: Brexit: Un ultim semnal de la Uniunea Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel