Theresa May, pas în spate. Chirieac: Un sacrificiu. România să învețe

Theresa May
Theresa May

Theresa May a făcut un anunț care a uimit întreaga lume. Bogdan Chirieac susține că este un gest de politician autentic. 

Theresa May a declarat că este dispusă demisioneze doar pentru a se face progrese în procedura Brexit. Bogdan Chirieac a analizat, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, situația în care se află acum premierul Marii Britanii. 

"Este un gest de politician autentic. Acolo sunt Oxford, Cambridge, 800 de ani de democrație. Este un sacrificiu pe care un om politic îl face pentru țara sa, dar nu știu dacă lucrurile se vor rezolva. Cred că undeva trebuie să se ia decizia de stopare a Brexit-ului, am văzut și noi ce înseamnă un milion de oameni pe străzi. Ieșirea Marii Birtanii din Uniunea Europeană are consecințe nefaste pentru toată lumea, nu numai pentru britanici. Mă îngrijorează că exporturile românești în Marea Britanie sunt la șase miliarde de euro, este o piață foarte importantă pentru noi. Nu se știe cum se vor desfășura lucrurile, în cazul în care se va ieși necontrolat din UE, fiindcă cu taxe vamale, produsele aceastea devin necompetitive, ceea ce însemnă o pierdere importantă pentru întreprinderile din România. De aici sunt problemele majore. Cred că o amânare este absolut necesară, cred că establishment-ul birtanic, cel mai puternic din lume, are o istorie a relațiilor complicate, a situațiilor limită. Eu sper că vine gândul cel bun", a declarat analistul.

Citește și: Dana Gîrbovan, primele declarații după consultările cu Iohannis

"A urmat manipularea pe rețelele sociale"

Bogdan Chirieac a explicat care este marea pierdere a României în cazul în care Brexitul se va produce necontrolat. 

"Este important, din nou, pentru România să învețe ce înseamnă manipularea pe rețelele sociale. Brexit-ul s-a întâmplat fiindcă ați avut un politician britanic incompatibil cu funcția, Cameron, și a existat Cambridge Analytica. A urmat manipularea pe rețelele sociale. Nu întâmplător Cambridge Analytica a fost desființată, dar problema este că în locul ei au apărut o mie de Cambridge Analytica în toată lumea. Și iată cum, prin rețelele sociale, un popor educat, un popor cu tradiție democratică a putut fi manipulat, iar rezultatul a fost fără echivoc. Și acum sunt consencințe uriașe, 80 de miliarde de lire sterline sunt pierderile de până acum pentru Marea Britanie. Au pierdut centrul financiar mondial, s-a dus, acum e la Frankfurt", a mai spus analistul. 

Citește și: Bayern Munchen, transfer de 80 de milioane de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel