Thailanda. Numărul elefanţilor înecaţi într-o cascadă în timp ce încercau să salveze un pui a crescut la 11

Unsprezece elefanţi au decedat după ce au căzut într-o cascadă din Thailanda, au anunţat marţi autorităţile din această ţară în urma revizuirii, cu ajutorul imaginilor surprinse cu drona, a bilanţului iniţial ce indica şase animale moarte, informează DPA.

Reprezentanţii unui parc natural thailandez au anunţat în weekend că şase elefanţi au căzut în cascada Haew Narok din nord-estul Thailandei şi s-au înecat, iar alţi doi au reuşit să supravieţuiască apelor repezi în care căzuse un pui pe care animalele au încercat să îl salveze. Nuttapong Sirichana, guvernatorul provinciei Nakhon Nayok, a declarat marţi reporterilor prezenţi la o conferinţă de presă că reprezentanţii parcului natural au descoperit cadavrele a altor cinci elefanţi în cascadă după analizarea imaginilor surprinse cu drona luni după-amiază.

Deocamdată nu putem merge pentru a inspecta zona din cauza nivelului mare al apei şi a curenţilor puternici explicat oficialul. Pădurarii au descoperit iniţial un elefant de 3 ani care se îneca în cascadă după ce au auzit ţipetele elefanţilor la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Doi elefanţi au sărit în apă pentru a salva puiul care nu a supravieţuit, iar mai târziu reprezentanţii parcului au găsit cadavrele a cinci elefanţi care au murit înecaţi în cascada la care accesul turistic a fost restricţionat temporar. Nuttapong a declarat că cei doi elefanţi care au sărit iniţial în apă nu s-au numărat printre victime. Specialişti în comportamentul elefanţilor au explicat că aceste animale au tendinţa de a reacţiona instinctiv şi de a-şi oferi ajutorul la salvarea altui exemplar aflat în pericol, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel