Urmărește emisiunea live


Teste gratuite hepatita C București. Rezultatul, în 20 de minute

Bucureştenii vor putea efectua teste gratuite pentru depistarea hepatitei C, luni şi marţi, în Piaţa Unirii şi Piaţa Bucur Obor, între orele 9,00 - 17,00.

Testările au loc în cadrul unei campanii iniţiate de Societatea de Boli Infecţioase şi HIV/SIDA şi Asociaţia SOS Drepturile Pacienţilor. 

Campania se derulează în parteneriat cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş", cu susţinerea Ministerului Sănătăţii. 

Testarea se face prin prelevarea unor probe din salivă, rezultatul fiind disponibil în 20 de minute. Campania se va realiza cu ajutorul unor medici voluntari, a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel. 

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că 10.000 de teste urmează să fie administrate în Bucureşti, dar şi în alte centre regionale. 

Managerul Institutului ”Prof. Dr. Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a informat că unul din 50 români este infectat cu virusul hepatitic C, această proporţie fiind valabilă şi pentru infecţia cu virusul hepatitic B.

El a adăugat că există programe "cât se poate de coerente" pentru tratarea acestor afecţiuni, prin proiecte susţinute din punct de vedere terapeutic de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. 

Testele rapide au o sensibilitate de peste 98% şi pot fi efectuate de către persoane având peste 11 ani, a spus Streinu-Cercel. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel