Testare în masă. Iohannis: Ăsta e planul. DUBLĂ PROBLEMĂ

Klaus Iohannis a susținut în această seară o conferință de presă la Palatul Cotroceni după ce numărul cazurilor de infecții cu coronavirus a ajuns la aproape 3.000 în ultimele 24 de ore. 

Întrebat de ce de aproape trei luni de zile numărul de teste efectuat este constant și nu se poate crește numărul testelor efectuate, Klaus Iohannis a răspuns: 

”Planul este cu certitudine de a crește numărul de testări și în realitate, dacă ne uităm pe date, numărul de testări crește de la o săptămână la alta. Astăzi am avut peste 27.000 de teste. Este însă o dublă problemă. Nu doar aparatele cu care se testează sunt poate insuficiente, asta se rezolvă simplu, dar personalul calificat însă nu poate fi achiziționat sau inventat peste noapte. Pregătirea cadrelor de specialitate durează ani și ani. Avem persoane interesate să se specializeze, avem laboratoare care doresc să facă aceste testări, dar nu trebuie să ne așteptăm la minuni. Dacă nu avem grijă boala va fi mai rapidă decât noi. Aveți grijă de voi și de cei dragi”, a declarat Klaus Iohannis. 

VEZI MAI MULTE: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel