Tesla dezvăluie Cybertruck. ”Indestructibilă”, dar i se sparg geamurile în timpul lansării

Alexandru Ichim / 22 noi 2019 / 17:47
Tesla Cybertruck. Foto: tesla.com
Tesla Cybertruck. Foto: tesla.com

Tesla dezvăluie Cybertruck. O mașină ”indestructibilă”, dar căreia i s-au spart geamurile în timpul evenimentului de lansare. 

Cybertruck a sosit și nu seamănă cu nicio camionetă pe care ai văzut-o vreodată. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit camioneta electrică mult așteptată la Design Studio din Hawthorne, California, scriu jurnaliștii de la CNN. 

Când camionul a urcat inițial pe scenă, mulți dintre invitați nu-și puteau crede clar că acesta era de fapt vehiculul pe care urmau să îl vadă. Cybertruck arată ca o trapeză metalică mare pe roți, mai mult ca o piesă de artă decât un camion.

Exteriorul este realizat dintr-un aliaj de oțel inoxidabil nou dezvoltat, același metal folosit pentru rachetele SpaceX, a spus Musk. Acest aliaj permite mașinii să fie „literalmente rezistentă la glonț" împotriva armelor de foc cel puțin mai mici, inclusiv a armelor de mână de calibru 9 milimetri, a spus Musk.

În timpul lansării a avut loc o demonstrație pentru a le arăta invitaților că geamurile nu se sparg pentru că sunt blindate. Cu toate acestea, geamurile s-au spart de fapt după ce s-a aruncat în ele cu o bilă de metal. „Dar nu a trecut", a subliniat Musk cu evlavie.

Putere incredibilă la un preț incredibil


Musk a făcut afirmații izbitoare despre capacitățile camionului. Cybertruck ar fi mai capabil, în ceea ce privește remorcarea și transportul, decât un Ford F-150 și să funcționeze ca o mașină sport mai bună decât un Porsche 911.

O altă caracteristică atrăgătoare a camionului este prețul său. Versiunea de bază a camionului va începe de la 39.900 USD. Asta înseamnă cu aproximativ 10.000 de dolari mai mult decât prețul unui model de bază Ford F-150, care începe de la aproximativ 30.000 de dolari. Dar ar concura bine cu costul unui F-150 frumos echipat. Un F-150 Lariat Super Cab, de exemplu, începe de la aproximativ 44.000 USD.