Tesla dă vina pe șofer pentru accidentul MORTAL cu Autopilot

Producătorul de automobile electrice a dat publicității un comunicat reiterând faptul că sistemul său semi-automat de condus este sigur, în ciuda accidentului în care un om și-a pierdut viața.

În urma propriei investigații cu privire la accidentul rutier petrecut pe 23 martie 2018 pe autostrada US101 din California (SUA), constructorul american Tesla continuă să susțină beneficiile sistemului Autopilot. Reprezentanții companiei afirmă că șoferul Walter Huang nu era atent la drum și nu a răspuns avertizărilor lansate de sistem.

Sistemul necesită atenția șoferului

„Accidentul s-a petrecut într-o zi senină, cu o vizibilitate de câteva sute de metri, ceea ce înseamnă că singurul mod în care acest accident s-a produs a fost prin neacordarea de atenție la drum de către dl. Hung, în ciuda faptului că mașina i-a semnalat în repetate rânduri să o facă”, se arată în comunicatul Tesla.

Mâinile mereu pe volan

Producătorul a reiterat faptul să sistemul de asistență la condus pe care l-a brevetat necesită acțiunea șoferului: „Autopilot solicită ca șoferul să fie atent și să țină ambele mâini pe volan. Dacă sistemul detectează că mâinile nu sunt pe volan, emite alerte vizuale și auditive. Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în timpul călătoriei domnului Huang din acea zi”.

Cum s-a petrecut accidentul

Walter Huang conducea Modelul X de la Tesla în dimineața zilei de 23 martie când autovehiculul a lovit un zid din beton care despărțea benzile de rulare de breteaua de ieșire de pe autostradă, apoi a fost percutat din spate de alte două mașini și a luat foc. Autoritatea americană pentru siguranță rutieră încă nu și-a finalizat ancheta în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel