Teroare la Paris. Radu Tudor: E o CATASTROFĂ. Mi-e teamă că nu este sfârșitul

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a comentat, la Antena 3, situația devastatoare din Paris, unde are loc o nouă luare de ostatici, iar teroriștii de la Chalie Hebdo încă nu au fost prinși, ei luând un ostatic, într-o tipografie. 

Iată ce a comentat Radu Tudor, la Antena 3: 

"Vorbim, așa cum am spus, de o rețea islamistă, nu de atacatori singuratici, de ignorarea din parta autorităților franceze a unor pericole pe care le-au tratat nepermis de mult cu mijloace democratice. Bilanțul este deja de 15 morți în 48 de ore într-una dintre cele mai importante capitale ale lumii. Dacă lucrul acesta e judecat așa cum trebuie, este o catastrofă. Franța a avut toate elementele necesare pentru a înțelege că pe teritoriul ei se creează un păienjeniș de fundamentalism islamic foarte periculos și nu a făcut acest lucru.

Focuri de armă la Paris: o nouă luare de ostatici

Franța, după 11 septembrie, a luat peste picior măsurile din Statele Unite, s-a declarat chiar deranjată. SUA și-au asumat criticile comunitățile internaționale, dar din 11 septembrie din 2001, ei n-au avut mai avut probleme majore cu notabila excepție a evenimentului din Boston. Mi se pare că Franța a dovedit o lejeritate nepermisă la adresa acestor cercuri fundamentalist islamice și că de fiecare dată când a avut dispute și discuții serioase cu SUA pe ideea accesului la listele de pasageri suspecti din avion, când a fost vorba de verificarea conturilor bancare, mereu când au existat astfel de cereri, au fost considerate exagerate de Franța. SUA a spus mereu: atenție, atenție, atenție, se poate repeta 11 septembrie.

"Mi-e teamă că nu este sfâșitul"

E foarte, foarte grav ce vedem acum și ne afectează pe toți. Lumea este terorizată și speriată pentru că nu știi pe ce străduță din Franța poți să nimerești într-un magazin unde un dement începe să ia ostatici și să scoată mitraliera din haină. Toate elementele acestea duc la o concluzie cât se poate de serioasă: toleranța și ignoranța acelor autorități care au fost avertizate cu privire la pericolul islamic. Franța acum este într-un moment în care, foarte probabil, va avea nevoie inclusiv de sprijinul aliaților. Cred că acest păienjeniș fundamentalist islamic, răspândit la Paris, și, Doamne ferește, să nu se răspândească și în alte orașe, va duce la un efect devastator pentru stabilitatea Franței și pentru populația franceză, care nu cred că e dispusă la nesfârșit să fie terorizată de bande de teroriști islamiști. Franța e surprinsă pe picior greșit, e o chestiune fără precedent și mi-e teamă că nu se va opri aici. Dacă din cinci milioane de musulmani, doar cinci sunt fundamentaliști, e grav, pentru că am avut de-a face doar cu patru. Mi-e teamă că ce vedem acum nu este sfârșitul. E vremea măsurilor foarte dure."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel