ATAC la Melbourne. UPDATE Zeci de răniţi. VIDEO - O maşină a intrat într-un grup de oameni

foto: youtube
foto: youtube

Două persoane au ajuns la spital și alte 14 au fost rănite după ce o maşină 4x4 a intrat într-un grup de oameni, în Melbourne, Australia, relatează presa locală.

UPDATE 2: Conform ultimelor date furnizate de autorităţile din Melbourne, 14 oameni sunt grav răniţi, unii în stare gravă.

Comandantul poliţiei, Russell Barret, a declarat într-o conferinţă de presă că "Nu exclude posibilitatea să fie un atac terorist" şi aceasta pentru că "Am observat că este cu adevărat o acţiune făcută cu intenţie. Însă este devreme să dăm acest verdict. Poliţiştii vor rămâne în zonă pe tot parcursul nopţii." a mai spus el.

UPDATE 1: Doi bărbaţi au fost arestaţi. Intersecţia a fost izolată, inclusiv intrările în metrou. Un martor a declarat că maşina avea aproximativ 70 km/oră, iar în intersecţie erau aproape 100 de oameni. Una dintre victime, o femeie, tocmai îşi făcuse cumpărăturile de Crăciun.

Maşina, un SUV din categoria 4x4, de culoare albă, nu a oprit la un semafor şi a intrat într-un grup de oameni, făcând mai multe victime. Grupul de oameni se afla într-o staţie de tramvai, dintr-o intersecţie aglomerată din Melbourne.

Poliția l-a arestat pe şoferul atacator și în momentul de față îl interoghează. În urma incidentului, 15 persoane au necesitat intervenţii medicale de urgenţă, printre care şi un copil. Acesta a fost dus la Royal Children's Hospital, într-o stare gravă, fiind rănit la cap.

Martorii susțin că șoferul a produs incidentul intenționat, nedorind nicio secundă să frâneze în momentul în care a lovit, din plin, oamenii care se aflau în zonă. Pietonii au fost loviţi în fața a zeci de oameni în timp ce traversau intersecția aglomerată chiar la începutul orelor de vârf.

Un polițist care a fost martor la incident a declarat că este un atac terorist, însă cercetările sunt abia la început.

O persoană aflată la fața locului a declarat pentru presa locală că "Oamenii zburau în toate direcţiile. Am auzit trosnituri groaznice. Trecătorii fugeau îngroziţi."

[citeste si]

Se pare că maşina s-a oprit după ce s-a lovit de un bloc de beton sau de semn de circulaţie.

Incidentul pare similar cu cel din ianuarie, când o maşină a intrat în pietoni în acelaşi loc, ucigând şase persoane şi rănind alte treizeci. Şoferul, Dimitrios Gargasoulas, urmează să fie inculpat pentru şase capete de acuzare de omor. El ar avea probleme de sănătate mintală, dar a făcut declaraţii pro-islamiste. Incidentul nu a fost încadrat ca act terorist.

După incidentul din ianuarie, blocuri de beton au fost amplasate în zonele pietonale din Melbourne şi din alte mari oraşe ale Australiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel