EXCLUSIV  Termenul pentru autostrada Transilvania. Ce promite ministrul Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, invitatul de miercuri la Interviurile DC News, promite că până la sfârșitul mandatului său, vom putea circula pe tronsonul Târgu Mureș - Cluj al autostrăzii Bechtel.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat la Interviurile DC News că autostrada Bechtel va fi finalizată până la sfârșitul mandatului său.

„De când am devenit ministru, termenele pe care le-am dat, le-am și respectat. Am spus că am să deschid cei 15 km pe tonsonul Lugoj-Deva în luna martie, i-am deschis. Am spus că inaugurez la sfârșitul lunii martie ultimele două stații din magistrala 4 de metrou, le-am inaugurat. Deși s-a anunțat cu surle și trâmbițe că se va face în decembrie, nu se putea face acest lucru din multe condiții pe care n-are rost să le dezvolt aici. Dar ar fi fost inconștienți să grăbească deschiderea unor tronsoane de autostradă sau a unor stații de metrou în condițiile în care criteriile de siguranță pentru pasageri nu erau finalizate.

Autostrada Transilvania, pe tronsonul Târgu Mureș-Cluj, eu cred că la sfârșitul acestui mandat, de fapt sunt sigur că la sfârșitul acestui mandat îl vom circula în întregime. Avem sase contracte încheiate pe autostrada Transilvania, între Târgu Mureș și Câmpia Turzii, Gilău-Nădășelu, Nădășelu-Mihăiești. Ce am reușit și am discutat săptămâna trecută cu doamna comisar Crețu, (...) pe lângă condiționalitățile României pentru a putea accesa fonduri europene, am discutat și trecerea autostrăzii Transilvania, fosta Bechtel, pe fonduri europene, pentru că era pe buget de stat. Astfel încât să putem degreva pentru că sunt valori foarte mari. După cum știți, bugetul Ministerului este unul mărit – avem 13,7 miliarde de lei, mare parte din sumă constituind fonduri europene nerambursabile. Pe autostrada Transilvania avem nevoie de un constructor serios și sper să bage bine la cap toți cei care nu-și vor mai îndeplini sarcinile conform contractului. (...) Eu cred că după ce voi publica și voi face toate demersurile pentru a arăta exact topul, foarte multe firme vor trage foarte multe concluzii și își vor da seama. Poate ei au impresia că lucrurile merg într-o direcție în care mai putem să ne-așezăm să negociem. Nu, nu există negociere, există o singură cale: ori îți faci obiectivul și-ți primești banii, ori dacă nu, poți să-ți iei adio de la România”, a spus ministrul Cuc la minutul 26:00. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel