Termenul de finalizare a centurii municipiului Satu Mare, amânat

Termenul de finalizare a centurii municipiului Satu Mare a fost prelungit cu şase luni, până la mijlocul anului 2021, prefectul Radu Bud declarând, miercuri, într-o întâlnire cu presa, că există finanţarea asigurată.

Prefectul a precizat că în momentul proiectării lucrării şi exproprierii terenurilor nu s-a luat în calcul şi mutarea liniilor de curent electric, acest lucru fiind descoperit ulterior.

'Sunt şase relocări de stâlpi. Terenul trebuie să fie expropriat, nu s-a gândit nimeni la început, s-a gândit doar la culoarul de traversare a centurii. A apărut hotărârea de guvern, pe 26 februarie va apărea exproprierea acestor puncte, deci pasul este făcut. De aici, fiind vorba de înaltă tensiune, doar Transelectrica are competenţe. Aici iar trebuie purtate discuţii şi cine să poarte aceste discuţii dacă nu şi noi. Varianta de ocolire avea termen de execuţie 28 decembrie 2020, dar are şase luni de amânare tocmai din cauza utilităţilor, deci este 28 iunie 2021. Finanţarea este asigurată, fiind vorba de fonduri europene', a declarat Radu Bud.

Prefectul a precizat că acum trebuie demarată procedura pentru conectarea centurii, ce va avea două benzi pe sens, prin autostradă, la autostrada ce va fi construită de Ungaria până în vama Petea, fiind vorba de o porţiune de 10 km. 'Treaba noastră este să grăbim procesul de legare a centurii de ocolire cu acest punct de frontieră, e vorba de 10 km, care trebuie executaţi. Tot Compania de Drumuri, că este vorba de drumuri naţionale şi explicit rolul nostru este de a interveni şi a încerca s-o influenţăm ca acest lucru să fie cât mai repede. Vom încerca să depunem orice fel de efort pentru ca aceste lucruri să se realizeze deoarece vom avea cu toţii de câştigat şi mă gândesc în primul rând la acele locuri de muncă care ar trebui să apară, bine plătite', a mai spus prefectul. Lucrările la centura ce ocolire a municipiului Satu Mare sunt realizate în proporţie de 50%, şantierul fiind început în 2017, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel